Pseudomamman

Nu är det över och slut
Vi är klara. Inte med livet i sig men med småbarnslivet.  Nåväl, med tre barn där äldsta bara är sex år och yngsta 2,5 så är det väl en stund kvar i just småbarnslivet men allt upp till storlek 80 är utrensat över och borta.

(null)Del av allt som fanns på vinden

Jag har en kompis som ska få barn till hösten och passade då på att tipsa henne om att inte under några som helst omständigheter inhandla ett enda klädesplagg innan hon kikade igenom det vi har hemma. Vi har ju allt, verkligen allt, uppe på vår vind efter tre barn och vi är så redo att låta det passera. Hon kom förbi idag och efter att ha fått ihop två stora lådor från Jula samt en IKEA-kasse kläder så skänktes resten bort.

(null)
Det som blev över efter att min vän valt det hon ville ha.

Skor storlek 19-22 av alla sorter. Spjälskydd, vagntäcken, gravidkläder, overaller, täckjackor med mera..... Allt borta nu. Uppe på vinden finns "bara" storlek 98-116 kvar och de ska trean ha, utöver det i 110-116 som finns i ettan och tvåans garderober redan. Skor storlek 25-37 ligger där uppe också, hon har 23-24 just nu. Vi är väl utrustade, så att säga.

(null)
När allt packats.

Man kan fråga sig om jag känner sorg över att det är slut och över. Det känns som att jag borde det pga att en del av livet är slut och visst sjutton finns det minnen i alla de där kläderna, det gör det... Men. Det är kläder. Det är inte mina minnen! Och jag är inte ledsen. De kläder jag känt mest för finns kvar i en påse i garderoben, och de saker jag upplevt fina upplevde också min vän fina så de tog hon och jag får uppleva dem igen men på hennes barn. Och sen, hos någon annan, kommer de leva vidare.... De är då också använda av barn innan mina (vi handlade mycket second hand), barn mellan mina och barn efter mina. Miljövänligt. Ekonomiskt. Fint.

Vidare skänker vi nu bort en vagn och min vän ska få åkpåsar och andra atteraljer till vagnar när hon väl köper sin. Trean åker knappt vagn. Hon sover inte längre dagtid. Hon är liksom klar på något vis. Och jag också... Vi är redo för större barn. Och vi kommer inte behöva köpa en pryl till trean någons igen. Hon har redan 638374933 fodrad regnställ i 98/104 som väntar, som exempel. Ettan och tvåan hade från den storleken (och har ännu) samma storlek nämligen - det blir en del dubbletter då!

(null)
Storlek 90/104. Trean, 2,5 år, drar forfarande storlek 86/92 så det går lite långsamt här...

/My