Pseudomamman

Vardag igen
Vi har haft lång ledighet. Den 14/12 tog jag hem barnen pga extrem fara för magsjuka innan jul (kan inte ha det - jag tränar) och dag återgick dem till förskolan och det mer planerad livet. 

Det har varit skönt att ha haft dem hemma igen, så som vårt liv alltid sett ut. Det har också varit utmattande tungt nu när en vet om en vardag utan dem, höhö. Trean och jag gick hem och myste i soffan, tog tag i lite disk, byggde pussel (sussel som hon säger) och gick sen och la oss. Nu har vi snart legat i sängen i två timmar och ska sen bara luncha (sen lunch) och hämta brorsorna igen. De slutar 15:00. 

Kommunen fortsätter att stöka med ettans förskoletimmar. De får in intyg på att jag jobbar allt mellan 16h/vecka till 35h/vecka och menar nu på att de ska ha mitt schema. Varför någon på kommunen ska veta när jag eventuellt, pga varierande schema, är på jobbet vet jag inte. Känns extremt skumt. Jag jobbar upp till 35 timmar/vecka - ge oss mer tid bara! Jag avvaktar till vecka 4 då kursstarterna på de kurser jag sökt drar igång. Till dess är ettan planerad exakt 25 timmar/vecka. Han vill vara hemma torsdagar trots allt (har annat planerat då sedan flera år tillbaka) och vi har fått tumma på en halvtimma hit och dit och på så sätt nääääääästan fått ihop det så att det går ihop med att ge honom en dag till trots mitt jobb. Farfar hjälper till. Minst en kurs borde jag komma in på, då är jag plötsligt sysselsatt 75%. Då får han fler timmar.

(null)

Livet har liksom sin lilla lunk och inget direkt extraordinärt sker. Hela januari månad går åt till kalas, förberedelser inför resan (trean fick vaccin, sa inte ett ljud och önskar nu en spruta även i andra armen) och allmänt levande. Träna, äta, hämta, lämna, tvätta, inte hinna med vänner.......... Jag kommer först i mars ha tid för vänner! Sköj sköj!

/My