Pseudomamman

Hormonella Bella
Nu har jag jobbat var fjärde helg under ett års tid och under ett års tid upplevt återkommande ting veckan innan jag ska jobba min helg.

1: Jag har alltid en sjukdomskänsla precis innan helgjobb. Blir jag sjuk är det uteslutande och alltid under helgen jag jobbar eller under veckan efter. De senaste två gångerna jag tappat rösten, som exempel, har varit efter en jobbhelg.

2: Helgen innan skriker jag på barnen, vill knappt se dem, vill absolut inte att de rör på sig och jag vill knappt kliva upp på dagarna. Det sitter sedan i hela veckan fram till mens. Just. Jag får alltså mens veckan efter min jobbhelg också.

3: Precis innan min skrikhelg har jag ägnat en vecka åt att vara olidligt trött. Alltså somnat på dagarna trots att jag sover hela nätterna...

Så vad kan man dra för slutsatser? Jo att jag, var fjärde till var femte vecka har mens, och att jag uppenbart lider två veckor innan mens. Cirkus från den 15:e-20:e varje månad och fram till första veckan i en ny månad mår jag skit. Här är hur jag mår på bild:

(null)

Minus svullen, det tycker jag inte, och smärta i brösten. I övrigt kan jag bocka av alla symtom. Dessutom håller det här på att kosta mig relationer, och mina barn är så jävla utsatta att det är hemskt. Det är alltså, ungefär, en vecka per månad som jag mår bra på och inte har mens... Jag börjar må bättre redan under mensen men mens tycker jag är jobbigt (blöder massor) så räknar inte den veckan som fantastiskt. Veckan efter mens är grejt, sen börjar det om. Trött, sömnstörning, noll motivation att leva, skrikandet, irritationen, ångesten (när jag nojar över allt är det precis veckan innan jobbhelg), oron och det konstanta tänkandet på godis (absolut minsta problemet i mitt liv - tankar på godis).

Uppenbarligen har spiralen inte hjälpt mig alls denna gång och nu vet jag inte alls längre hur jag ska behandla mig med Premalex så ska, nästa vecka, få träffa en gynekolog för att ta itu med detta. Och om inte gynekologen kan hjälpa får jag väl flytta hemifrån tre veckor i månaden, för mina barns skull.

/My
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress