Pseudomamman

Saker löser sig
1: "Men du kan inte amma till sömns då kommer barnet AAAAAAAALDRIG somna utan dig som napp!!"

För det första: Napp är ett substitut för bröst. Ammade barn SKA suga mycket på bröstet. De ska gå från nyfödda till ettåringar på bara bröstmjölk liksom. HUR skulle det gå till om de inte ser till att det finns bröstmjölk? Enda sättet är att suga. Allt sugande på annat = mindre bröstmjölk. Barn som har napp och flaska kan inte bibehålla amningen så som helt ammade barn. Det bara är så.
För det andra: Hur många vuxna som ammade som små känner du? Nej just det. Aldrig är faktiskt att ta i en hel fucking del. Dessutom har jag nu tre barn som alla både somnat och kan sova utan bröst trots ammade till sömns mycket och ofta, trean fortfarande. Mina barn är nämligen inte idioter. De är intelligenta nog att fatta att man inte kan amma om inte mamma är hemma, så det löser sig. Och har man som mig en far (eller annan part) till barnet som faktiskt tar sitt ansvar och löser problem (hittar ett eget sätt att natta istället för att ge upp eller hävda att det inte går utan att ens prova) ja då löser det verkligen sig.

2: "Samsov inte! Då kommer barnen AAAAAAAALDRIG kunna sova i egen säng!"

Samsovit sen dag ett! Jag gjorde några tappra misshandelsförsök av ettan där jag prompt skulle ha honom att sova ensam medan jag själv kröp ner med min trygghet (la sambo). Fy fan vad ledsen ettan var och VAD jag skäms idag. Det borde alla som skrik-tränar sina barn i egen säng. Hursom; Jag gav upp. Både ettan och tvåan har trots aldrig tvingade till egna sängar direkt ändå lyckats klara av att sova i egna sängar och om du tänker efter: Hur många vuxna känner du som sover i sina föräldrars sängar? Nej just det, så det löser sig. Sluta stressa andra men främst, sluta stressa dig själv.

(null)

/My
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress