Pseudomamman

Pusslet
Jag ska försöka förklara schemat pga fått lite frågor om hur man har barna hemma från förskolan. Kort sagt: Man är två, har en farfar och skiftjobb. Långt sagt följer som nedan:

Måndagar är jag hemma. Jag lämnar barn 8:30 för att sen gå med trean till öppna förskolan mellan 9-11:30.  Sedan sover trean, typ till 14:30. Då har jag städ, tvätt och disk. As usual. Förut pluggade jag ju. Nu har jag också en del jobbmail att svara på. Eller så sover jag med henne. Jag har liksom varit vaken i fem år........ 15:00 hämtar jag barna och la sambo kommer hem 17:00.

Tisdagar. Ena veckan hemma med trean och andra veckan på jobb 7-16. Veckan jag är hemma med trean är det tänkt att la sambo ska komma hem 16:00. Ettan och tvåan har kör 16:30, en plats man gärna inte har med trean på. Hon näckar och skriker och är allmänt "full gubbe" medan tvåan måste ha en innanför hans kläder för att ens våga gå på kören, men gå på den ska han fan. Det händer dock sällan att sambon hinner hem, oftast har jag alla tre med mig på denna kör. Veckan jag jobbar tisdag jobbar la sambo kväll. Då slutar jag 16:00, hämtar barnen hos farfar och drar på kör. Sen hem, mat och isäng. Då lämnar la sambo på förskola 8:30, dumpar trean hos farfar som hämtar på förskola 15:00 och tack gode Gud hittills också alltid bjuder på mat och då har kvar trean hos sig medan vi andra är på kör.

Onsdagar. Jag jobbar 10-16 ena veckan, ledig andra. La sambo jobbar förmiddag. Veckan jag är ledig är jag ju med trean. Andra veckan lämnar jag på förskola 8:30 och farfar hämtar sen trean 9:30 innan jag går till jobb. La sambo hämtar barn på förskolan 15:00 när han slutar för att sen hämta trean hos farfar. Ofta blir det middag där. Jag hämtas 18:00 på jobbet.

Torsdagar. Varannan vecka jobbar jag 7-16, då jobbar la sambo kväll, och varannan är jag ledig tillsammans med la sambo. La sambo och farfar går med barnen på familjegrupp mellan 9-11 medan jag jobbar, är jag ledig går la sambo och jag. Sen äter de lunch hos farfar och la sambo åker till jobb. Jag slutar 16:00 och hämtar barnen hos farfar. Ibland blir det middag där.

Fredag. Varannan vecka jobbar jag kväll och min sambo förmiddag. Jag är hemma med barnen och la sambo kommer hem 13:00 för att jag går till jobb 14:00. Slutar 21:15. Varannan vecka är vi lediga ihop.

Lördag. La sambo jobbar varannan och jag var fjärde. Så en helg i månaden är vi lediga ihop. Söndagar är alltså likadana som lördagar. Och de helger jag jobbar infaller samma vecka jag arbetar torsdag och fredag så det är en lång vecka för mig. Min sambo är lediga de helger jag jobbar.


Och nu pratar vi då om att jag ska jobba en dag till i veckan, eller varannan. Vi får se... Nej. Trean ska inte skolas in. Inte alls rörigt detta!

/My
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress