Pseudomamman

Astmatiska små barn
För att spinna vidare på irriterande ting så är det ju skahapligt irriterande med mina små astmatiska avkommor. Blir dom förkylda är dom det i cirka 700 år och dessutom blir det vak av trean under tiden. Vidare är ju hela vinterhalvåret jävligt irriterande också ur sjukdomssynpunkt. Är det NÅN som inte varit sjuk mellan december och nu?

Jag har precis sovit första natten, såklart inte utan uppvak, på tre dygn. Trean har flåsat och hostat och haft feber och ammat och snurrat och flåsat och gråtit och inhalerat och skrikit och klängt och hängt och hostat och spytt slem och hostat mer och haft med feber osv osv osv osv osv osv osv osv osv... Och nej. Vi kan inte "bytas av" som vi får tips om för trean är lugnast med mig och är det nåt som är EXTREMT viktigt när hon har andningsproblem så är det att hon är lugn och lägger energi på att just andas. Och nej. Hon är inte bara lugn hos mig för att hon har en frånvarande far - det är så bara. Barn väljer hierarkiskt och antingen ser man det eller ignorerar det som förälder. Vi ser det. Exempelvis väljer trean sin farmor först när hon är här... Exempelvis har ettan alltid valt sin far först, detta trots att hans far var mer på jobb och träningar när ettan var liten än nu när trean varit bebis och är liten. Det är rätt roligt att se deras prio-ordning och vi prioriterar den.

Själv har jag haft feber i några dagar också men har valt att tro att det beror på sömnbristen. Jag fick dock förkylningssymtom inatt. Tyvärr är det ju inte riktigt så att jag kan lägga mig på soffan och vara sjuk så det spelar egentligen ingen roll. Det är dock fascinerande att det tagit såhär länge med influensasjuka barn (och ett helt jobb) innan jag fick symtom också! Jag som annars brukar vara den första att halvdö av oss här hemma. Jag är en frickin superhjälte! Ja dels för att jag klarat mig så länge och dels för att jag när jag väl blir sjuk ändå kör på. Vi är såna vi småbarnsföräldrar (mammor). Vi är superhjältar.

Idag lämnar jag hemmet vid 14-tiden och återvänder bara för en snabb ickesömn inatt för att sen inte träffa barnen igen förrän efter 15:00 imorgon. Influensajobbet saknar personal och jag tog ett extra pass för att hjälpa till lite. Jag har kollegor som alltid annars råkar på extrajobb och eftersom jag oftast är så oflexibel pga är jag inte på jobb så är la sambo (och någon måste hänga med barna) så kände jag att när jag väl kan säga ja så säger jag ja. Och så önskar jag en lugn tillvaro så att jag kan skapa lite ordning i dokumentationen på den avdelning jag precis fått ta över. Tumma för mig och min förkylning!

/My
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress