Pseudomamman

Spikrakt uppåt
Vi mötte vår nya BVC som tog vikt och längd på trean bara en månad efter senaste. Sköterskan ville ha en startvikt där, liksom lära känna och se trean. Såklart. Jag anade att där inte skulle ses någon förändring alls men tji fick jag.

På en månad har trean ökat 500gram och väger numer 9,999999kg (alltså en bananbit från 10kg) och vuxit 1,5 cm och är alltså nu 78cm lång. Detta innebär att hon numera har en kurva som pekar rakt upp. Det kan inte förklaras med att hon inte längre ammar nattetid pga hade enbart inte ammat nattetid i 4 nätter när mätningen skedde... Jag har lust att vråla "VAD FAN SYSSLAR DU MED!?" i ansiktet på vår tidigare BVC-sköterska. Amning påverkar inte tillväxt negativt!

(null)

Hur vi förklarar hennes tillväxt? Ptja. Det är vår, hon har inga tillväxthämningar (ALLA prover såg bra ut, jag såg de själv i TakeCare (journalsystemet) tidigare) och med en skärm i facet äter hon bättre och hon får amma när hon vill = får i sig mycket fet mjölk skapt för hennes kropp och behov.

Nästa kontroll blir vid 24 månader, alltså två år. Rimligt och vi kör på. Nu ska jag försöka sluta vara förbannad på vårt tidigare BVC och efter det tacka Gudrun för att vi så starkt vet vad som är rätt för våra barn trots alla dessa som vill få oss att göra fel (skola in, sluta amma, inte samsova osv osv osv osv osv). Ja, och så ska trean få fortsätta äta mat med en skärm i ansiktet och amma, såklart.

/My
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress