Pseudomamman

Det här med sommar
Vi har inte haft nederbörd sedan april, tror jag. Det är i alla fall hemskt längesedan (om en räknar bort den knappt märkbara skvätten idag och de 10 minuter det föll regn i söndags). Gräset knastrar under fötterna och odlingarna lider. Mest lider dock  insidan av huset.

Saken är den att det med en 1,5-åring som SKA haka på sina bröder överallt hela tiden blir väldigt lite gjort. Jag har aldrig haft problem att städa, baka och göra annat med barnen hemma egentligen, förrän nu. Ettan må vara bra med sin lillasyster och jag kan lita på honom med mycket men inte med att fullt ha koll på henne när de är ute. Grannarna har pool, bilar kör... Folk som kidnappar barn och så vidare. Så inne lider. Massor. Jag hinner göra lite här och där medan hon sover på dagarna (barnen har haft sommarlov sedan 28/5) men det blir inte mycket. Sen är vi ju hemma samtidigt väldigt lite deras fader och jag.

(null)

Å andra sidan är vi solbrända och lyckliga, till vi kommer in. Då är vi solbrända och mindre lyckliga. Vill inte säga olyckliga för det stämmer inte men vi hittade faktiskt ett lite större monster under soffan idag när vi drog fram den. Förr veckostädade vi alltid. Alltså alltid. Nu när båda jobbar och bara jobbar om varandra har det där tummats på, liksom allt annat. Nu vattnas blommor när de slokar och toaletter städas när de redan stinker och tvätten tvättas när barnen inte längre har några rena underkläder och så får de vara utan en dag, eller två. Lite dåligt mår vi ändå av det... Vi är rätt renliga. Vi har noll problem med stök, vi lever här liksom och bor. Det är inget fashion house där allt ska vara tip-top och stylat men det SKA vara rent. Det är inte rent just nu. Eller ja, NU är det ju rent för vi har lagt halva dagen på att döda soffmonster och torkat bort det där tveksamma kladdet under diskhon. Ett halvår till nästa gång då!

Sommar är ändå sommar!

/My


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress