Pseudomamman

Testing testing
Jag stör i kö till sterilisering. Har varit på operationsplanering och allt. Inga frågor ställdes, jag bara sattes i en kö. Jag är dock erbjuden att få prova hormonspiral och då få den insatt under narkos. Jag har ju vägrat spiral pga vill inte ha fler människor som skadar mitt underliv men att få den insatt under narkos är absolut ett alternativ (om jag blundar för alla biverkningar). Till jag bestämt mig ska jag dock prova Yaz. Den sägs fungera bra för såna som mig, såna med PMDS (om jag blundar för alla biverkningar).

Ett problem med kombinerade p-piller så som Yaz är min fetma. Ja, enligt BMI lider jag av fetma. Detta är något sjukvården tagit upp med mig ungefär varje gång jag sökt oberoende av vad jag sökt för - alltså att jag är fet. Kombinerade p-piller har sämre effekt för kvinnor med ett BMI över 30 och mitt är idag 30,1. Stora varningstecken för det. Dessutom ökar ju risken för proppar och annat när man, som jag, är fet. Utöver min fetma är jag över 30 år, det ska tydligen inte heller vara fantastiskt. Ändå skrev barnmorskan ut Yaz.

Här är då min fetma, och för er som triggas av siffror kommer sådana under bilden så sluta läs nu.

(null)

Jag är 168cm lång och väger 85kg. Såhär ser jag ut. Fetma. Alltså även jag är sjukvårdspersonal så vad BMI är förstår jag och jag har inget emot "diagnosen" som sig (fetma) men är det inte aningen hånfullt att det ni ser här klassas som fetma i Sverige idag? Kan epidemin av feta som vi läser om bero på att BMI är ett märkligt måttsystem?

Nåväl. Nu får vi se om jag blir gravid trots p-piller för i sådana fall vet vi ju varför! Jag har ju en tendens att bli på smällen rätt ofta och med mitt BMI som talar emot att tabletterna fungerar finns ju en risk såklart (en kanske inte måste nuppa just under ägglossning i alla fall). 

Banta tänker jag inte... Är hellre klassad som fet än svälter mig. Fy fan vad jag har svultit mig i mitt liv. Enough is enough!

/My