Pseudomamman

Hetast i mannaminne
Jo den här sommaren går inte av för hackor och vi har fortfarande inte haft nederbörd (att räkna med) sedan 2-3 månader tillbaka. Gräsmattan är som savannen (gul, knastrig och torr) och luften går knappt att andas - det finns liksom inget syre i den. Vi har slutat med kläder, vilket i och för sig ger mindre jobb till di vuxne men herregud vad vi längtar efter regn nu - och vi har all vår semester kvar. Och utöver det brinner det i resten av Sverige. Stackars satar.
 
Vecka 32-33 ska vi semestra tillsammans. La sambo har haft två veckor nu där det var planerat att jag skulle jobba heltid för att ge mina kollegor semester, men jag behövdes inte fullt ut så vi har varit lediga några dagar ihop nu trots allt. Vi hänger mest hemma men har också hunnit med ett dygn i tält på ö i Stockholms skärgård, ett dygn i båt i Stockholms skärgård och framför oss ligger en vecka på Gotland. Vi lallar på helt enkelt. Utöver det kämpar ju jag på med mitt springande och häromsistonde gick det väl sisådär när jag med årets frossa var tvungen att avbryta löpningen, la sambo och barnen fick komma med bil för att hämta mig då benen inte bar längre eftersom jag frossade så. Det var helt galet. Enligt Google är det för att jag har för lite energi i kroppen, enligt mig för att det är över 30 grader varmt och kroppen blev överhettad - jag är liksom fortfarande fet (enligt BMI) och det är inte direkt så att jag försöker göra nåt åt det genom att exempelvis inte äta (och nej vi äter inte skitmat utan energi i här hemma).
 
 
 
Vi är, även barnen, rätt mättade på sommar. På något vis. Vi blev hotade med att det skulle spöregna hela augusti och att vi skulle ha en "förstörd" semester därför (då vi väntat så länge med att ta någon) men vet ni - vi skulle välkomna det regnet nåt enormt! Vi har en syrenhäck som håller på att dö... Syrener liksom. De går inte att ta livet av men torkan verkar klarar det rätt bra! Vi har ingen luft att andas. Vi skulle behöva ett rejält åskväder och regn i 14-15 dagar för att liksom "återställa" statusen på sommaren, på livet. Vi smygvattnar våra planteringar varenda dag för att solen DIREKT tömmer pallar och blomkrukor på vätska (bevattningsförbud). Barnen kroknar, djuren kroknar och insekterna dör. Det här är rätt allvarligt det som pågår just nu men jag orkar inte riktigt ta in det. Liksom jag inte heller riktig orkar ta in att SD växer samt att rasister och nazister där ute just nu ges mer rättigheter än resterande medborgare i landet (de tystar resten av oss med demokrati i ryggen). Jag orkar bara inte. Jag har satt tre barn på jorden till detta: Somrar utan regn och nazister vandrandes på gatorna utan att någon gör nåt åt det. Nazister i regeringspositon. Svenskar som helt tappat greppet om vad Sverige och svenskhet är. Svenskar som är villiga att offra ALLT som är svenskt för att stoppa människor som inte råkar vara födda inom landets gränser från att komma hit, ja och så människor födda inom landets gränser om de råkar älska nån av samma kön, osv. Det är för mycket att ta in. Sättet rasister och nazister förvandlar alla samtalsämnen till att handla om invandringen också. Det är out of my mind, det är faktiskt inte från denna värld..... Det måste ni ha förståelse för. Jag orkar bara inte.
 
/My
Marie jensen

Vet inte hur det är hos er men här i Skåne innebär bevattningsförbud bara att man inte får använda vattenspridare eller vattna med slang.. att vattna med vattenkanna är tillåtet. Så ni kanske inte behöver smyga 😉

Svar: Ett tag fick vi helst inte göra annat än dricka och på sin höjd duscha :)
Pseudomamman

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress