Pseudomamman

Mina barn leker
Mina barn har ENORM fantasi. Ja det kanske alla barn har men när jag hör vänner och bekanta beskriva hur de behöver aktivera och stimulera sina barn som "har tråkigt" när de är hemma känner jag absolut inte igen mig. Vad jag kan behöva göra för att bryta idiotiska påhitt pga uttråkade (typ slagsmål och klättrar på väggarna) är att klä på dom och skicka ut dom, i övrigt är jag oerhört icke inblandad i mina barns stimulerande av sina sinnen.

Just nu leker dom mycket affär. Dom bygger upp en kassa i sitt IKEA-kök som är vänt utåt i rummet och fungerar som kiosk/affär/restaurang och så säljer dom saker där. Dom har en gammal Internetdosa till banken som kortläsare (betalkort) och mitt externa batteri (laddningsmojäng till telefonen - minns ej namnet) som scanner i affären (den lyser när man trycker på en knapp). Dom har gjort pengar tillsammans med yours truly av kartonger och papper och så har dom en gammal plåtburk som kassa, utöver treans Fischer Price-kassa. Betalkorten är gamla busskort och ett av mina gamla körkort måste man visa om man ska hämta ut paket på posten, ja dom har en posthanteringen också.

(null)

Här för någon dag sedan bad ettan om att få behålla det kvitto vi fick när vi handlade och ptja, såklart fick han det. När vi insåg att han använde det i sin lek samlade vi på oss fler kvitton och gav honom. Idag bad tvåan mig om kölapparna till posten på ICA MAXI, den anställde i kundtjänsten hörde honom och erbjöd oss hela burken med använda kölappar vilket tvåan självklart tog emot. Dom har inte hunnit leka ännu men jag skulle gissa att vi imorgon har en helt fungerande posthanteringen hemma hos oss i det redan existerande köpcentrumet.

Utöver att skapa vuxenytor i sitt rum för lek är det mycket rollspel som pågår. Dom har äntligen börjat tycka om att klä ut sig så jag möter på tomtar, ballerinor, brandmän, spiderman, sjörövare och häxor varje dag. I en låda med begagnade kläder som vi fick av en vän låg massor med utklädnadssaker så jag skapade dom en liten låda i deras hylla och den går till min glädje varm. Biblioteket har också blivit en favoritplats och vi lånar på oss en 5-6 böcker och så åker vi fram och tillbaka för att återlämna och låna nya, barnen har egna lånekort. Dom läser massor (och vi läser minst en bok per kväll för barnen och har så gjort sedan ettan var drygt 1,5 år gammal).

Jag vill ju tro att mina barn har stor fantasi och aldrig behöver min eller deras fars, eller någon annan vuxens, inblandning för lek pga att vi just aldrig lägger oss i. Vi är liksom för lata för att leka jämt, om än deras far mer än gärna leker jaga-lekar och tittut. Är vi med och leker så är det barnens lek vi leker, vi styr den aldrig utan följer bara med. Jag hatar att leka men jag ÄLSKAR sättet dom leker på och att lyssna på dom medan jag gör annat är min absoluta favoritsysselsättning här hemma.

/My
Therese

Låter som e...vilken fantasi hon har. Har aldrig behövt leka med henne. Låter som dom skulle ha himla roligt tillsammans ❤

Svar: Ja vi måste få ihop den där träffen ju! Tiden bara springer iväg! ❤️
My

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress