Pseudomamman

Egenansvar eller mitt ansvar?
Jo men jag får ju fortsatta konstanta rapporter om min anhörige då som upplever att allt jag gör och inte gör har med hen att göra. Det är lite svårt att verka och leva kring den sortens egocentrism, såklart. Jag har ännu inte klargjort om det är mitt ansvar att hämma mina intressen/dölja mina tankar för att den här anhörige ska få ro i sin stackars själ.
 
(null)
 
Jag tror att det är sunt att ha en viss form av egocentrism, det är också ett fullt naturligt steg i ett barn utveckling som exempel men när jag matas med rapporter om hur synd det är om min anhörige som tar åt sig av allt blir det såklart knepigt. Jag skiter egentligen i det - jag har noll insikt i den individens liv pga följer inte online och pratar inte egentligen med - men visst gnager det i mig att hen på riktigt upplever att mitt hela liv kretsar kring hen... Sånt irriterar alltid. Jag hade en gång en vän som gjorde exakt likadant. Det är rätt ohållbart och det irriterar mig för att det liksom läggs på mitt ansvar att ta hand om någon annans känslor istället för att den individen lyfter blicken å ba "Nej men Gud. Hon har nog ett annat liv än mitt".
 
Skämt mellan mig och min vän = min anhörige tar åt sig. Mina framtidstankar = min anhörige tar åt sig. Reflektioner om mitt liv = min anhörige tar åt sig. Är det jag som ska ansvara för det genom att helt sonika, förutom att själv inte följa, blockera individen från mina kanaler? Ska jag behöva censurera mig? Eller är det egentligen min fulla rätt att köra på as I do och faktiskt låta den här människan ansvara för sina egna känslomässiga bekymmer, sitt eget ego? Jag tror ju på det sistnämnda. Jag har i alla fall bett individerna som rapporterar till mig att sluta med det. Det är sorgligt såklart men jag har inget med hens val av fokus i sitt liv att göra. Lite samma som när jag till slut behövde släppa ansvaret för mitt ex och hans psykopatiska drag. Det är inte mitt problem att handskas med.
 
Jag tänker att jag, i och med att rapporterna nu kommer att sluta, så successivt också kommer att sluta irritera mig över oförmågan att ta egenansvar hos den här individen. Det får bli en blockering annars. Förutom uppenbara olagligheter bör jag absolut inte behöva känna mig låst i vad jag vill uttrycka på mina egna plattformar. Det är ju rätt absurt.
 
/My
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress