Pseudomamman

Hur komplicerat får det vara?

Så. Kommunen nekade ettan fler timmar än 25 på förskolan. De bifogade diverse lagar och  meddelade att eftersom skollagen säger 15 timmar men kommunen ger 25 timmar så är mitt barns behov tillgodosedda. Hur de tar det beslutet, dessutom över huvudet på utbildade förskollärare som träffar mitt barn, är för mig en gåta. Jag har fått svar - men inga bra svar.

I mitt samtal med kommunen uppfattas det att jag faktiskt jobbar 50%. "Ja men då har ni ju rätt till mer". Ja, sa jag. Jag vet det. MEN ert problem är ju att vi inte behöver fler timmar för alla barn utan bara för ett... Så igår var allt klart. Båda mina inskolade barn skulle få heltid. Idag mailar samma kvinna mig en blankett där jag ska fylla i exakta antalet timmar jag jobbar per vecka samt min restid. Jag ska också ha signaturer från min chef.............. Det nyfödda barnets personnummer skulle också anges. Hur många av er med barn på förskola har på ritkigt fyllt i en sådan blankett?

Jag mailade tillbaka och skrev att jag inte kan fylla i en sådan. Jag jobbar 18,5 timmar/vecka enligt min anställning. MEN jag jobbar 16 timmar ena veckan och 32 timmar en annan... HUR ska de godkänna mig mer än 25 timmar per vecka för barnen när det kommer att stå 18,5 timmar? Har fortfarande inte fått svar. Blev också jävligt irriterad så nu har jag sökt fyra kurser varav alla uppfyller 50% studier från vecka 4. Jag har också bett studievägledaren på KI där jag återigen kommit in för att avsluta min vidareutbildning jag påbörjade 2015 och hoppade av 2016 att skicka mig ett intyg på att jag är inskriven på skola 50% från vecka 4. Kurserna har jag sökt för att gardera upp... Nu finns risk för 75% studier och 50% jobb i vår. But fuck it. Är det det som uppenbart krävs för att ettan ska få gå på förskolan all den tid han vill (FEM timmar mer än idag) så är det så. Jag fixar det.

Men är det inte sjukt märkligt att det är svårare att få fem timmar extra för ett barn än  120 timmar sammanlagt för tre barn? Känns helt rätt prioriterat av kommunen samtidigt som pedagogerna på förskolan knappt är där pga sjuka hela tiden och barngruppen på över 20 barn... Älskar hur det inte fungerar det här systemet.

(null)

/My

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress