Pseudomamman

Ordningen
Vi har ingen hall i vårt hus. Nej precis. Noll hall. Ingen förvaring och ingenstans att ställa skor. Man kliver rakt in i vårt kök när man kommer hem till oss och med tre barn hemma är det mer än opraktiskt.

Istället för att ha en hall har vi då gjort iordning IKEA-påsar. En med skalkläder, en med regnkläder och en med vinterkläder. Vidare finns en låda med mössor/hattar och en med vantar/tjocksockar. Skor ligger i respektive påse. Mycket praktiskt. Påsarna förvaras sedan på varandra i ett litet utrymme under vår trapp och beroende på väder tas rätt påse fram - allt på en plats!

(null)

I år ska grabbarna dessutom få ett set fodrad galon, ett set ofodrad galon och varsitt par överdragsbyxor kvarhängande på förskolan. Eftersom vi går till och från förskolan har vi aldrig lämnat kvar kläder förr men i år ska vi prova den varianten. Vi har fått och handlat på loppisar så att vi idag har dubbla uppsättningar till dem var (och lite till pga har inte heller en tvättstuga). Jag köpte regnställ till ettan förra året för 50kr, han eller tvåan kan ha samma ställ även detta år. Väl spenderade 50kr. Har vi tur kan trean ha grejerna med, men det räknar jag inte med. Det är ju några år kvar innan hon är där i storlek, dessutom är hon ju fortfarande inte större än en 12-18 månader gammal onge!

Tyvärr har min tvåa vuxit så mycket denna sommar att han trumfat sin bror i skostorlek och därmed kan han inte längre ärva. Det blir alltså nya skor till allihopa denna höst och vinter (trean har för små fötter så allt grabbarna hade i hennes ålder är för stort). Att ha pseudotvillingar var alltså, fram till 5 års ålder, väldigt ekonomiskt för oss. Nu är den lyxen schlutt!

/My
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress