Pseudomamman

Mina söner
De är hållna rätt hårt. Man köar, man slåss inte, man hjälper till osv osv. Här finns ingen "boys will be boys-mentalitet" snarare tvärtom. Här finns en djup förståelse för att pojkar, pga att samhället sviker dem, behöver MER stöd och MER hjälp för att bli bra medborgare än flickor.

På visst sätt blir detta handikappande för mins söner. Igår på Lådbilslandet skulle de springa och köa för att få köra lådbilar varav tvåan siktat in sig på en. De springer fram ensamma och först i kön och väl framme vid köplatsens slut hänger en kedja mellan två stolpar, alltså ett tydligt tecken på att man där stannar och står still - något mina söner förstod. Något sönerna till snubben som kom efter oss inte förstod och tilläts inte förstå. Tvåans utsedda bil blev tagen mitt framför hans ögon medan han pga hårt uppfostrad stod stilla och väntade på att släppas in och barnen lätt mindre hårt uppfostrade gällande ämne som minst kröp under kedjan och sprang in... Detta händer mina barn ofta. Lekland, rutschkanor, när Tomten ska dela ut godis på gallerior, gungor, klätterställningar osv osv osv.

(null)

"Mamma!!" ropade han ledsen. Gråtande fortsatte han "De tog biiiiiiilen!". Jag svarade att jag ser det och att jag också såg att de barnen inte fick hjälp att förstå att det är en kö och att ettan och tvåan står först i den. Pappan blev märkbart irriterad och menade på att man visst bara kan springa in. Jag svarade att mina barn ska stå stilla till de blir insläppta eftersom det tydligt hänger en kedja mellan köns plats och området man köar till. "Eller vad tror du att kedjan symboliserar?" Dessutom ska man visa biljett och det kör runt barn i lådbilar inne på området. Mannen svarade inte mer, inte heller sa han åt sitt barn att kliva ur den bil mitt barn för det första stod först i kön till och för det andra tydligt var väldigt ledsen över att förlora. Mitt barn fick, när han släpptes in av personal, välja en annan bil och fick sedan veta av mig att han gjorde rätt fastän det för honom blev fel. Mina barn får också veta att många föräldrar där ute är helt dumma i huvudet som inte förstår hur mycket hjälp just deras barn behöver om de vill att barnen ska klara sig som vuxna sen. "Förstår man inte kösystem som vuxen kommer det inte att gå så bra. Hela livet handlar om att visa andra respekt, att vänta på sin tur och att hjälpa till när det behövs. Ibland till och med släppa det man ville ha för någon annans skull." Barn som har föräldrar som inte hjälper dem kommer att bli hemska vuxna, såna som låter sina barn tränga sig i köer. En gång befann jag mig på riktigt i en situation där en mamma försvarade sin son när hennes son fullt medvetet knuffade mitt barn i en trappa och jag sa ifrån, på inget sätt otrevligt... Den nivån är föräldrar på.

För mig är det helt ofattbart att man som vuxen människa inte ser den otjänst man gör sina barn när så grundläggande saker går förlorade. Kan man inte som barn förstå köer, att visa hänsyn och att man inte får röra någon annan (än mindre knuffas) och dessutom försvaras när man gör fel ja då blir det klart svårt att också, av mig, förvänta sig en samhällsförändring i framtiden. Jag omger mig mest med sk genusmedvetna föräldrar, eller i alla fall föräldrar med vett nog att själva förstå ex kösystem och att man inte har rätt att slåss/knuffas, så jag blir lite paff i efterhand när vi är ute och rör oss och ALLTID behöver handskas med vuxna helt utan respekt. Ibland tänker jag att jag kanske bara borde ge upp och istället släppa på allt och låta mina söner kuta runt och störa, skrika, slåss, ta saker av andra, tränga sig i köer och vara allmänt idiotiska, för deras skull. De ser så hiskeligt förvirrade ut där de ståendes i köer blir omsprungna av andra barn. Sen tänker jag på dem 1,78cm långa vägandes 80kg med risk för fängelsestraff om de inte förstår grundläggande samhälleligt beteende och ändrar mig..... De ska ta mig fan stå i kön och veta sin plats. Det är det absolut bästa jag kan ge dem. Dessutom värmer det i hjärtat när ettan hojtar "HALLÅ DET ÄR KÖ HÄR!". Han är 5,5 år gammal och vet bättre än många vuxna. 

Fy fan vad vi är bra.

/My

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress