Pseudomamman

Aldrig nöjd
I veckor och månader har jag längtat efter att inte göra ett piss. Ni vet bara barnfri och bara ligga och stirra på meningslösa TV-program utan krav och måsten. Utan barn som bajsar och ska torkas eller slåss och måste kollas till. Well - idag är den dagen!

Igår blev jag sjuk. Bihålorna bultade och feber kom och gick. Jag jobbade administrativt med dokumentationsmallar på mig egentligt lediga dag och somnade som en stock när jag kom hem. Vaknade vid 19:30 och mådde mycket bättre så planerade att jobba idag också - hade vårdplaneringar bokade och massor av uppföljningar att göra. Vaknar 4:40 med 38,8 i temp, pulserande bihålor och ett huvud som väger bly. SÅ stel i nacken, kunde inte ens röra armarna utan att tårarna rann. Bad min sambo om Alvedon men han vände sig om och somnade. Satte genast igång att maila kollegor för att avboka dagen... Så dålig tajming. Dessutom jobbar jag kväll imorrn och hela helgen. Har ni hört om sjuksköterskebristen? Jo den drabbar oss också. Jag har hemskt dåligt samvete gentemot mina kollegor som nu måste rädda upp situationen. Så dåligt att jag lovat att jobba lördag och söndag i princip oavsett mående... Vi jobbar ju alla lite hängiga när vi har våra helger.

Nåväl. Nu har jag legat framför TV’n sen 08:30 och helt ärligt är jag rätt mättad med det. SÅ tråkigt! Sedan 11:00 har jag känt mig stressad av att ligga här. Det finns inget att se på TV som är värt att se. Man blir ju korkad av TV! Känns i hela hjärnan! Dessutom slösar jag tid känner jag. Jag borde minst städa ihop i huset. Men alltså. Jag har fortfarande feber och trots att liniment hjälpt nacken lite så känns den bra jobbig. Men ändå... Klockan tickar och här ligger jag. Jag har liksom dagligen, med få undantag, haft tusen saker att göra sedan 2013. Att jag är sjuk tar ju inte bort alla saker jag måste göra. Det hindrar mig bara från att göra. Sjukt stressigt. Jag skullle aldrig få för mig att be min sambo städa upp huset om han var sjuk så det är ju bara dumt men jag tror nog att jag, så fort jag kan lyfta huvudet utan smärta, ändå ska städa lite!

(null)

Hur gör man för att slappna av? Hur kan man spendera hela dagarna framför TV’n och må bra av det? Jag känner folk som gör det, alltså som har en TV på dygnet runt och hinner följa alla serier och se alla repriser. Hur!?! Jag måste verkligen lära mig!

/My
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress