Pseudomamman

Bakmor
Innan jag fick barn trodde jag verkligen att jag skulle vara en såndär hellyllemorsa som bakade, gjorde egen barnmat och hade allt i glasburkar eftersom plast dödar barn och är allmänt livsfarligt. Jag är på riktigt, jag hade verkligen den planen! Sen kom en förlossningsdepression ivägen, en till graviditet, ett till barn alldeles för tätt inpå det första barnet och plötsligt är det första barnet fyra år och nu är det tre barn och och och... Jag har helt enkelt annat för mig än att baka och göra egen barnmat.
 
Trean vill dock inte äta... Eller hon är intresserad av mat och smakar på allt men hon vill inte matas (precis som dom andra två) och hon ÄTER inte, hon bara smakar. Det är väl egentligen okej men jag tänkte få jobba lite, och få komma iväg med mina andra barn utan henne för att göra saker. Jag letar helt enkelt efter alla sorts möjligheter att få henne att äta. Förutom att komma iväg på annat vill jag också själv äta, alltså sitta ifred vid matbordet utan en bebis som vevar med armarna och skriker för att hon ska vara i mitt knä hela tiden. Jag behöver sysselsätta henne en stund vid måltiderna. Då dök Grötpinnar upp! Tydligen är detta en BLW-grej och jag är ju all for BLW (men har kört mest med samma mat vi andra äter) så det passar väl oss perfekt! Jag har också en hel kartong med Sempers jävla Havregröt från fyra månader i ett skåp som trean totalt ratar så why not liksom? Körde helt enkelt deras recept.
 
20 minuter är alldeles för lång tid i ugnen när jag gjorde i alla fall. Första plåten blev svart efter 15 minuter.
 
Jag gjorde en sats med vanillinsocker, en med kanel och en enligt recept. GUDOMLIGA tycker jag, men då ska ni veta att jag också älskar majskrokar (ja precis dom du tänker på, dom helt utan smak som din bebis kladdar all over) så mina krav kanske inte är så höga när det gäller barnmat...
 
Till och med degen/smeten var god!
 
 
Jag tänker att även om trean ratar dom så fick dom bra betyg av både ettan och tvåan, ettan älskade de som smakade kanel och tvåan de som smakade kardemumma (makejumma som det egentligen heter), vilket gör att vi då i alla fall har ett smidigt och enkelt mellanmål att ta med som inte är helt onyttigt (även om jag gärna skippar gröten men i den är ju en del mjölkpulver och grejer så den kanske behövs ändå?). Alltså, förutom havregrynen, bakpulvret, oljan (kan ju ta annat fett) och gröten är ju receptet samma recept som bananpannkakor med smak så... Det går ju även att göra sådana, I guess. Ja ni hör ju. Jag är inte direkt en bakmor!
 
MEN till min glädje gillade alla barn dom, och även en del vuxna. Trean, som dom är gjorda för egentligen, satte dom i halsen. Men i alla fall. Då kan man lura barnen att man bakat godsaker!
 
/My