Pseudomamman

Nyårslöften
Jag brukar inte syssla med såna för att det ändå aldrig blir nåt av det. Ni vet de där gamla;  Gå ner i vikt, sluta äta socker/godis, bla, bla, bla, bla som sprängts redan i mitten på januari. Besides har min vikt aldrig orsakat mig så lite bekymmer som nu och konstigt nog har jag aldrig förr vägt så mycket heller. Tänk om jag kunnat känna så (tillfreds förutom kommer inte i min garderob) redan som tonåring, då jag faktiskt var smal och idealsnygg. Ja, och så ÄLSKAR jag godis.

Nog om det. Jag tänker faktiskt ha ett, eller kanske två, löften för 2018. Jag tänker att mobiltelefonen ska ligga på en hylla i huset medan barnen är vakna och enbart användas om någon ringer eller SMS:ar. På riktigt. Den tar för mycket tid. Alldeles för mycket tid. Det syns så tydligt med en ettåring i huset som söker en för nästan varje moment hon utför. Hon vill ha ögonkontakt för att få bekräftat att  det hon gör är godkänt. När min sambo stirrar i telefonen istället kan jag se min ettårings förvirring. Jag vet inte hur han tänker, han med sina kortspel online och som la lite med än 12 timmar på ett pussel under juldagen, men jag tänker i alla fall göra såhär från nu. Jag började redan innan när jag noterade detta så tydligt hos mitt yngsta barn men det blir ändå ett löfte.

Mitt andra löfte blir att ta egentid. Kan sambon bygga pussel i 12 timmar en dag kan jag ligga i sängen och läsa utan minsta problem. Glida upp för att lösa några småbekymmer och sen gå och lägga mig igen. Läsa en bok saknar jag. OJ vad jag ska se till att läsa under 2018. Jag ska också ha egentid med mitt mellanbarn. Vi bråkar oftast så vi behöver det. Bio, mat, glass, en tripp till affären, kramar, pussar. Han fyller fyra år. Han är snart stor. Mitt mål är att han ska minnas annat än att få skäll för det har han fått fan  dagligen sen han föddes. Han är en väldigt enerverande typ, men han är också ENORMT go’, men viktigast av allt så är han ett barn.

(null)
Tvåan gissningsvis 2015

/My
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress