Pseudomamman

Familjen XX-XX
Det har dykt upp lite frågor om oss. Om min sambo och om ettan och tvåan och lilla mig. Så jag svarar:

Skribenten:

- Ålder: 30 (född -85)
- Yrke: Mammaledig/Student/Jobb (Jag är sjuksköterska med stort intresse för beteendevetenskap, genus, psykologi, barn, utveckling, anknytning och utbildar mig numer också till Distriktssköterska. Senare väntar mer studier.) Jobbar lite på sambons jobb.
- Politiska färger: Ja alltså. Jag verkar vara klart röd i min människosyn men enormt blå ut ett barnperspektiv. Vad blir det?
- Intressen: Förut var jag aktiv i samhällsdebatter och läste en hel del böcker om både det ena och det andra. Idag är inte intressen riktigt nåt jag hinner med... Men kanske sen? Suget börjar i alla fall komma. Jag verkar också vara intresserad av plantering och trädgård, renovering och design. Men det är mest inombords än så länge.
- Födelseort: Lycksele
- Bor: I Stockholms skärgård, på en stor ö med landanknytning via vägar.
- Tro: Ingen andlig sådan. Jag har en tro på individer men börjar klart tappa tron på mänskligheten efter all skit som sprids på sociala medier.

Sambon:

- Ålder: 31 (född -84)
- Yrke: Inom Handels, matbutik.
- Politiska färger: Helt ointresserad. Han håller på Hammarby!
- Intressen: Sportar sedan barnsben. Innebandy och fotboll. Inte heller han hinner dock med speciellt mycket annat än livet just nu.
- Födelseort: Stockholm, han bor tillsammans med mig och sina barn så nästa punkt känns överflödig.
- Tro: Inget han funderar på andligt. Han lever livet här och nu. Önskar jag vore mer som honom!

Ettan:

Ettan är 2,5 år (fyller tre år i januari). Känslig, varm, orolig, busig och glad krabat. Han är svår att inte bli glad av. Stark. En så kallad HNB (High- Need Baby), går att googla.

Tvåan:

Tvåan är 1,5 år (fyller två år i februari). Det är en spelevink. Han skiter i allt, är inte ett dugg orolig eller ängslig utan snarare otänkt och oberäknelig. Han är barnet en hittar svingande i gardinerna på fina tillställningar... Alltid blåslagen. En otroligt kramig närhetssökande indvid, hud mot hud trivs han bäst.

Båda barnen är födda i Stockholm. Båda barnen uppfostras enligt teorin att de vet bäst själva om saker som gäller dem.

/My