Pseudomamman

Det där med pottan
Förra sommaren var vår etta torr dagtid. Ibland också nattetid. Han gick på pottan. Sedan hände nåt och han slutade. Vi har sedan dess "kämpat" på med att få honom torr igen. Det går sådär.

Ettan har en enorm integritet. Han visar starkt missnöje när det gäller saker kring hans kropp och han är inte barnet en bara bestämmer över, så som folk generellt uttrycker sig. Bestämmer en över ettan får en större bekymmer än om ettan får ta saker i sin egen takt, för att beskriva det enkelt. Så vi tar det i ettans takt och sedan en tid tillbaka har han åter själv spontant börjat be om pottan. För att sedan sluta. För att sedan börja igen. För att nu be oss byta blöja varje gång han kissat......


Men så har vi plötsligt, igen, en period där han nöjer sig med att inte ha blöjan. När det till och med är lite roligt att få ha kalsonger/trosor. Vi har några med Bamse på, några med dödskallar på (som ettan alltid sagt är farfar?), några med popcorn på och några med ränder på. Ettan väljer och sedan kör han hela dagarna, när det passar honom, i kalsonger. Igår råkade det komma bajs i, något ettan tyckte var enormt förnedrande och jobbigt. Tårarna bara rann. Han är också en hejare på att hålla sig... Det finns en jätterisk för förstoppad etta om vi pressar för hårt.

Egentligen vill jag bara ta av honom blöjorna. Han kan och vet när han har behov. Jag är så trött på blöjor och blir lite irriterad av hans sätt, på något vis. Men... En gör inte så mot ettan helt enkelt. Så är det bara. Punkt slut. Det vore ett enormt övergrepp och skulle med säkerhet inte alls fungera speciellt bra. Jag hade inte heller velat att någon plötsligt en dag sa åt mig att jag inte längre får kissa eller bajsa på toaletten som jag är van vid... Så vi kämpar på och erbjuder honom kalsonger/trosor. Gör det till en positiv grej. Påminner om pottan (fast jag ser helst att han börjar med toalett direkt, pottor är äckligare än blöjor tycker jag) och gör ingen grej av kiss eller bajs på fel ställen! Farmor och farfar är med på tåget - det går ganska bra!!

/My