Pseudomamman

Steg 2 - Och att tumma på sina principer
Det gör ont i hela mig men vi har upptäckt några saker kring vår dotter sedan vi hamnat i total panik pga BVC. 1: Det går att lura i henne mat och 2: Hon gillar havregrynsgröt (fastän hon spottade ut det för ett halvår sen). Vad är det då som gör ont? Jo... Here we go.

Jag fullkomligt avskyr, ser ned på och tycker en massa om barn med skärmar i facet vid matbordet (eller snarare deras föräldrar). Har alltid gjort. Jag slåss ganska hårt med detta eftersom jag försöker att inte peka finger, döma och lägga mig i skit jag inte har att göra med (därför är jag också tyst om det - man ska inte mata trollen osv). Dels har jag ingen aning om varför barnet har en skärm i ansiktet vid matbordet och dels vet jag om att det är rätt najs att stoppa en skärm i ansiktet på sin unge för att få vara ifred då och då - och jag har ju verkligen ingen aning om nåt alls mer än det jag ser för stunden.... But still. En massa tyckande. Vid matbordet vill jag umgås så för mig och oss är det helt enkelt inte ett alternativ och just därför (umgås och allt tyckande) gör det rätt ont i mitt fördomsfulla hjärta när jag nu är förälder med barn med skärm i facet vid ALLA måltidssituationer. Vi har nämligen upptäckt att när trean anser sig ha ätit klart, vilket är väldigt snabbt, så kan man ge henne en telefon där hon snabbt letar fram Youtube och sedan mata henne med rätt mycket mer mat än innan utan att hon riktigt fattar det! KACHING!

(null)

Utöver nämnda upptäckter om både mig själv och barnet har jag fått kontakt med vår nygamla BVC-sköterska (hade vid ettans och tvåans födsel) och förklarat att jag helt förlorar förtroende för människor som ger mig helt ovetenskapliga råd och dessutom utan att först ha uteslutit att det är nåt fysiskt fel på barnet. Vi säger att jag slutade amma och hon gått ner i vikt istället för att stå stilla? Så onödigt och dumt... Vi har också en tid till barn- och ungdomsmottagningen för en second opinion och träff med läkare. Till dess noteras allt trean ammar och äter och so far finns NOLL korrelation mellan mängden amning och mängden mat. Hon kan lika gärna inte amma och inte äta under en dag så som amma hela dagen och äta som en minigris (häst är inget som går att beskriva hennes matvanor med). Det hör helt enkelt inte ihop, alls.

/My
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress