Pseudomamman

Rensartagen
Jag får börja om från början på en ny avdelning på mitt jobb. Hade PRECIS landat den jag började på i november och ska då nu alltså do it all over again på nästa... Inte skitroligt och det känns som att jag konstant arbetar i uppförsbacke (hinner inte ta rast och... ja - det är mycket) men jag ser ju också behovet. Resurser måste fördelas - jag är en resurs.
 
Hemma blir barnen större. Tvåan har fyllt fyra år och har fått en framåtvänd bilstol. Han får inte åka i den mer än på 50-70-vägarna, ska vi längre på motorväg blir den bakåtvända stolen hans åkföremål i alla fall ett halvår till. Han är dock både större och tyngre än ettan i samma ålder och även sådant spelar in för den fysiska utvecklingen att klara framåtvänd åkande vid krock. Men han är glad. Så jävla glad. Han är ju jämn med ettan i sin värld. Att vara 12 månader och sju dagar yngre är inte lätt. Hursom blev vi ändå med en bakåtvänd stol för mycket. Jag spanade på Blocket en snabbis och insåg att marknaden var skral, så skral att det ekonomiskt för oss är skitsamma (vi har dessutom fått stolarna av barnens farmor och farfar) så vi skänker den vidare. Så kan vi passa på att prata med barnen om att vi har det bra och kan därför ge bort det vi inte behöver mer. Man återbrukar!
 
Vagnförrådet rensas. Jag har fem vagnar och inga barn som åker. Ja. Till min sorg hatar trean vagn och ska minsann GÅ ÖVERALLT! Åt fel håll dessutom. Jag är inte riktigt redo att släppa min Britax Go Big, dessutom ryms hon i den till hon är fyra år, men den ska inte användas i sommar. Den är svart och FUCK vad den solblektes snabbt i somras... Istället sålde jag nu, på en sekund ungefär, min BabyJogger City Mini GT och en ståbräda inga barn längre står på. Jag verkar ha magiska barn för att döma av andras påståenden om sina 3- och 4-åringar så går inga barn. Men mina gör. Överallt. Rätt skönt fakiskt, det är lite lätt otympligt med bräda. Vi använde en en kort period i vintras, men sen fick dom fan använda benen. Jag är för lat.
 
(null)
 
Tanken är i vart fall att här ska finnas en vagn, tyvärr enbart framåtvänd pga ska jag få trean att åka vagn alls ska hon åka framåt. Det begränsar en del. Hon är för liten för framåtåkande (bränner hjärnan pga intryck hon inte förstår) och jag kan ju aldrig åka in till exempelvis stan med henne framåt. Hon har dock ett rätt så väl utvecklat språk och ofta går ju brorsorna framför så det får helt enkelt vara så. Man gör vad man måste helt enkelt och ibland måste hon åka vagn. Det blir en Kronan Sulky eller Sulky/S till slut. Vi får se. Jag gillar ju egentligen min Mini GT mer (större och bättre varukorg) men Kronans vagnar är mer rejäla i tyget och vi har en vinter till framför oss med vagnbehov och då känns Kronans mycket bättre. Jag ska ba komma över min Go Big först. Det, förutom Kronan Duo, är den bästa enkelvagn jag någonsin kört!
 
Det är rätt skönt att rensa. Jag gör det ibland. Hejdå med människor som stjäl energi och hejdå med prylar som bara är överallt i onödan (och min Mini GT har stått i ett förråd pretty länge nu...)! HEJDÅ!
 
/My
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress