Pseudomamman

Ekorrhjulet
Nu från februari jobbar vi i ett! Jag vaknar går till jobb och jobbar. När jag slutar möter han upp med trean i högsta hugg, jag tar trean och hämtar ettan och tvåan på förskolan, sen hem och middag - han åker till jobb. Är jag hemma är han på jobb. Är han hemma är jag på jobb.

Det blir extremt lite tid för annat i livet. En del har svårt att acceptera det medan andra är helt fine med det. Man lär sig snabbt vilka man ska lägga energi på när man väljer att kämpa för att låta barnen slippa förskoletimmar i onödan. De flesta runt mig idag har hajjat. Det är kortfattad info och enbart på sätt jag kan ta emot info. Att förvänta sig timslånga samtal eller direkt svar på meddelanden och SMS funkar inte. Jag har inte ens den lyxen med min egen sambo!

Nej såklart är det inte hållbart. Nu kommer det se ut såhär fram till sommaren, sen får vi se. Fyra dagar per månad får vi ledigt tillsammans, en helg och en torsdag-fredag. That’s it. Målet är att hålla trean hemma, ge ettan och tvåan korta dagar samt spara ihop pengar till den altan och balkong vi vill ha byggd. Kanske en resa eller i alla fall nåt nöje i sommar.

(null)

Det bästa är att våra stora barn upplever att mamma och pappa alltid är hemma. Det sämsta är att trean inte hänger med. Ena sekunden är mamma hemma jättemycket och nästa är jag borta jättemycket. Idag blev hon väldigt ledsen när pappa plötsligt skulle gå iväg, och sedan dess har hon skrikit. Så möter man en granne som vill snicksnacka väder, familjemedlemmar som ska ringas i telefoner, barnens aktivitet med föräldrar som ska samtala om ingenting och ettan som behöver berätta allt tusen gånger om.... Jo för jag har ju verkligen intresse av att lyssna på er andra medan mitt barn gallskriker sig hes. Lite finkänslighet för när nonsens kan samtalas om vore ju najs här i världen! Tips: Inte när en ettåring vrålar. Höhö.

Och på det vägrade den jävla pizzadegen bli annat än en boll. Det blev havregrynsgröt till middag. Min paradrätt!

Imorrn är det jag som lämnar på förskola medan pappan är på jobb och farfar har trean för att pappan sedan ska hämta på förskola och hos farfar medan jag jobbar - Ekorrhjul. Är det detta folk kallar frihet? Folk är idioter...

/My
Marie Jensen

Fattar inte hur folk pallar, måste va bara stress i hjärnan hela tiden.. kan tipsa om att om man är medlem i rädda barnen (300 för familj har jag för mig) så har de en egen gratisdag i mitten av juni (först till kvarn som jag fattat det) på Astrid Lindgrens värld.. gratis är gott 😊

Svar: Åh!! Tack för tips ❤️
My

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress