Pseudomamman

Och toalettbesöken går bra!

Minns ni att jag försöker få trean blöjfri as soon as possible och för första gången lyckats tajma bajset i toalettstol för det mesta med en bebis? Well, det går fortfarande sjukt bra OCH vi lyckas oftare och oftare med kisset också!

 

Jag kommer inte ihåg om hon var fyra eller sex månader gammal när jag grodhöll henne över toaletten första gången men jag minns att jag tappade henne en aning, och det boostar ju inte ens självförtroende direkt. Trean har alltid varit rätt konsekvent med sitt bajseri, alltså hon har skött sånt typ samma tid varje dag (morgon och efter lunch) vilket såklart förenklat att kunna ta henne på toaletten. Fler saker som förenklar är ju mina stora barns tid på förskola (att ha en bebis hemma är så jävla plättlätt i jämförelse med att ha tre barn hemma) och att hon numer smakar på/äter fast föda, det gör att hon behöver pressa på lite = jag hinner upptäcka det. Jag vet också idag exakt hur hon ser ut när hon ska bajsa så finns toalett nära hinner jag vart vi än är. Finns inte en toalett vet jag när det är dags att byta blöja helt enkelt.

Idag tog jag fram pottan och tänker att hon ska få bekanta sig med den. Trean är på G att börja gå (hon har tagit några steg) så jag tycker att det är dags. Helst vill jag ju att hon aldrig bajsar och kissar på potta utan direkt börjar göra alla sina behov på toalettstolen, jag finner att städa ur en potta vara sjukt äckligt och faktiskt tvingade jag ettan att sluta med det under graviditeten med trean pga höll på att dö varje gång... Tyvärr är det ju så att i princip alla i vår familj behöver toaletten direkt på morgonen och ja, då hinner inte vår yngsta medlem dit och jag tycker det är synd att hon ska behöva bajsa och kissa ner sig helt enkelt när vi egentligen kan låta henne slippa. Då är det bra att pottan ändå finns.
 
Numer förstår min trea ordet "bajs" och försöker alltid bajsa när jag säger "bajs bajs". Hon själv har en gång hittills visat mig att hon behövde bajsa, alltså aktivt pekat och med kroppsspråk markerat att hon ville till toaletten. Hon är 10 månader. Jag tycker att detta är ashäftigt! Kisseriet är nåt vi bara övar på so far så hon förstår ännu inte när jag säger "kiss kiss" utan jag gör bara som jag gjort med bajseriet hittills, jag säger helt enkelt "kiss kiss" varje gång det händer och vart det än händer. För att förstå sin kropps funktioner krävs ju att få vara naken rätt ofta och mycket och ja, olyckor blir det. När trean kan gå ordentligt är min plan att klocka henne för kisseriet, alltså sätta henne på toa/potta enligt schema. Med andra ord enbart använda blöja när vi är borta/ute. Jag har målet inställt på blöjfri vid 18 månader! Sen får vi se...
 
/My
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress