Pseudomamman

39,6

Jag tycker att det är jättejobbigt och jättesvårt att vara mamma till spädbarn, bebisar, som är sjuka. Jag reser liksom tillbaka till RS-tiden och vakar över deras andning medan jag oroar mig över att det är NU dom dör... Och nu är trean jättesjuk.


Rent intelligensmässigt vet jag ju, som alltid, att ett spädbarn som ammar på och leker mellan varven inte på något sätt är döende. Trean må ha ganska hög temp (mer än 39 ungefär hela tiden) och den gör henne såklart tröttare (plus att hon andas snabbare) men hon leker, hon ammar, hon dricker vatten och hon äter gärna glass (dock inte direkt mat). Just nu ger hon oss nässpray 72524293 gånger efter varandra medan hon klättrar rundor i sängen. Hon hostar och hon snorar = orsak till febern finns. Det finns, just nu, inget alls att oroa sig för. But still....

Jag googlar "spädbarn med feber", "spädbarn med hög feber". Trean får febernedsättande (men enbart till natten pga jag gillar att sova) och blir manisk så då googlar jag "alvedon spädbarn manisk" men kommer liksom ingenstans med just den googlingen. Bröderna hostar också, men det är bara trean som har feber och även feber för typ triljonte gången i år. Allt jag väntar på är astman, ni vet det där som gör att vi behöver bo på akutens väntrum x antal gånger per år. Men det verkar gå bra denna gång, peppar peppar.


Trean påbörjar nu dygn två med oavbruten ganska hög feber. Jag tar sällan tempen men har tagit den två gånger nu pga att hon är så jävla varm att tapeterna rullar av väggarna. Från buken och uppåt, en kan lätt steka bacon på henne. ATT hon har feber är det ingen tvekan om och egentligen är ju graderna helt irrelevanta så länge hon inte är slö eller på annat sätt påverkad... Egentligen behövs ju inte heller febernedsättande förrän hon är slö och påverkad... Jag känner dock att vi båda får bättre sömn med lite Alvedon i kroppen; mamman slappnar av och bebisen får lugnare andning. Dagtid får hon ingen Alvedon. Febern är ju här för att slåss mot infektionen, att ta bort febern då har i vissa studier visats förlänga infektionen.

Nu kämpar vi på hon och jag, mest hon. De stora är på förskolan på dagarna så jag hinner sova igen/göra ingenting på dagarna för att motverka sömnbristen. Trean ammar flera gånger i timmen och är både ledsen och oroad i sömnen så en annan är ju vaken dygnet runt vid sjukdom. Förhoppningsvis slipper de stora febern och för fortsätta befinna sig på förskolan den planerade tid vi har. Klart roligare än att bli hyschad och tystad av en arg mor som vet hur viktigt det är med sömn när man är förkyld.

Ohoj! Nu somnade bebis igen. Dags att göra detsamma, igen!

/My


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress