Pseudomamman

VAB frågetecken

Mina barn är ju genetiskt svaga små människor varav två av tre tillhör de 1-2% barn som behöver läggas in för akut vård vid RS och som sen, utöver extremt sjuka som några veckor gamla, också ALLTID får andningsbesvär vid förkylningar.


Trean har nu flåsat sig igenom tre nätter. Vi har inhalerat Airomir enligt schema (egentligen oftare än enligt schema), precis som på båda hennes äldre syskon, men det har hjälpt föga så vid 20:40 var vi igår inne på akuten med en ganska medtagen bebis. Det blir lite så att vi, eftersom vi är så vana att se andningsproblemen, inte riktigt skräms direkt och kanske därför alltid väntar just på gränsen för länge för - "hon kanske hämtar upp sig snart". Ettan syrsattae sig 88% senast han var inne i maj, vi borde åkt tidigare med honom också. Det är också så att barn med dessa problem blir extremt bra på att kompensera, med lättare ord bra på att dölja sina problem.

Hursom. Lägligheten för detta med trean är lite dumt då jag imorgon var tänkt att jobba mitt första pass på nästan ett år, och ett pass av bara åtta denna sommar. Det är inte fullt säkert att jag så kan pga eventuellt behov av inläggning inatt. Trean fortsätter att inte svara på inhalationerna i hemmet, och ska hon fortsätta inhalera varannan timme under morgondagen behöver vi ändå vara två. Damen är inte svag direkt och det är viktigt att inhalationerna blir korrekta, annars har de ju såklart ingen effekt pga det.

Nu är ju tanken trots treans andning att jag ska jobba, om hon förbättras. Barn har ju en magisk förmåga att klockan 08:00 vara rätt dåliga men 20:00 vara helt friska igen (typ). Trots att jag våndas inför att lämna henne för jobb så vill jag ju såklart att hon blir frisk, och jag vill jobba. Det går ju att känna flera saker samtidigt. Jag är i alla fall satt på "VAB?" och personalen råddas om så att det inte står tomt den timmen jag skulle arbetat ensam direkt på morgonen. Ingen räknar med mig men kan jag är jag välkommen! TACK du fantastiska arbetsgivare.

Nu tummar vi för hjälp på barn- och ungdomsmottagningen idag så att vi slipper akuten och inläggning ikväll/inatt.

/My - tröttare än trött men inte lika trött som då mina bara veckor gamla bebisar haft RS.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress