Pseudomamman

Sommarlov

Trots att barnen inte varit på förskolan på mer än tre veckor gick vi dit för att säga hejdå på deras avslutning, och för att äta alla kakor alla föräldrar ombetts baka (vi bakade på MAXI).


Väl där noterade vi mängden gåvor som föräldrarna kastade över pedagogerna, och det är ju trevligt men för mig inte helt oproblematiskt. Jag ska försöka förklara hur jag tänker. För det första jobbar jag själv i position där jag har hand om, vårdar, någons anhörige. Jag har lön för detta och gör faktiskt "bara" mitt jobb. När jag går hem funderar jag inte mer på den jag vårdar och min lön trillar in som sig bör. Det "lilla extra" jag fixar med (taxi, hjälper till med hotellrum för anhöriga när jag haft patienter från utlandet, kämpar med biståndsbedömare osv osv) det ingår också i mitt jobb. Det är extra jag gör för alla, alltså inget specifikt eller exklusivt för en person. Jag tar inte emot gåvor. Det är en principsak. Om en patients barn däremot målat en teckning eller skapat nåt annat tar jag gladeligen emot det utan att tacka nej först, annars är det nej. De gåvor anhöriga/patienter ändå velat ge har jag tackat för å hela avdelningens skull, inte personligt. Sakerna har också lämnats på avdelningen.

Mina barns pedagoger arbetar med mina barn. Dom har en lön och det dom gör ingår i deras arbetsuppgifter och det "lilla extra" dom ställer upp med likaså. När dom går hem, eller när mina barn inte är där, är mina barn inte med i deras tankeverksamhet mer. Mina barn är deras jobb, inte mer. För mig är det inte rätt att jag utöver förskoleavgiften och skatten jag betalar OCKSÅ ska skramla till/köpa vidare presenter. Jag frågade om mina barn ville rita någon teckning eller plocka några blommor när dom skulle säga hejdå men det ville dom inte. Det kan jag tycka är okej. Mina barn ska dit igen om 10 veckor. Det skaver helt enkelt det här med gåvor för pengar.

Nu är det i alla fall sommarlov och i 10 hela veckor slipper jag vakna med halvkrassliga barn som kanske kan gå men kanske borde vara hemma men som kanske ändå behöver gå pga kontinuitet. Hu! Ska bli skönt att bara slappna av en stund för halv- eller helkrassliga konstant verkar vara vår grej!

/My

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress