Pseudomamman

Minisemester

Vi smet iväg. Plötsligt sa ettan att han ville träffa sin mormor och morfar och att han ville träffa dom på fredag så vi bakade in två resor i en, en till min vän som fyllt 30 och firade detta i helgen som nu passerat och en till just sagda mormor och morfar! Här är vi nu, i Skåne, och semestrar.


Bilresan gick faktiskt fantastiskt bra! Jag är så imponerad på min 3- och 4-åring. Älskade små som håller ut och kämpar på. Ettan är numera vänd framåt vilket i min värld känns alldeles för tidigt pga dör vid en krock men som gjort så att han inte längre mår illa och spyr, eller jao - lite illa mådde han allt. Tvåan hamnade bakåtvänd i framsätet vilket gett honom mer plats för benen och därmed inte längre behöver gråta över att dom gör ont och trean hamnade på höger sida bilen bak, tyvärr fortfarande i babyskydd pga är för liten för våra bakåtvända stolar. Att hon nu sitter på höger sida bak gör att jag lättare kan amma i bilen, mitt högra bröst är mycket större och tyngre än vänster = har bättre räckvidd för on-the-road-amning! Det är jävligt praktiskt med stora, långa och tunga boobs när man ammar.

Tyvärr är inte bilande med barn problemfritt för oss trots mer plats för tvåan och mindre illamående för ettan. Nej nej. Trean skriker, fullkomligt vrålar, non-stop om hon inte sover i bilen och sover det gör hon bara om hon är trött... Vi hann ca 45 minuter hemifrån innan hon vaknade första gången. Med mutor, fantasi, dans, sång och lek höll hon sig nästan (men bara nästan) tyst 1,5 timme till. Sen var det kört. Bara att stanna. Medan andra vittnar om barn som somnar så fort bilen börjar att rulla så är mitt liv låst till att enbart kunna köra bil i samband med att trean behöver sova... Så har det varit med alla mina barn. Alla har vrålat som idioter. Får se om även trean är åksjuk senare då.

Vi minisemestrar alltså med mostrar och morföräldrar. Mina barns mostrar är tonåringar och därmed sladdisar i och med att resten av oss syskon alla närmar sig och för egen del passerat 30 år. Barnen klipper gräset, as they always do, och vi försöker vara vakna. Det blev sent både lördag och söndag, och så 48 mil i arslet på det en skvätt dålig sömn och allmänt "intevarahemmakänsla". Väl hemma sen, när det rör sig ditåt, har vi en trädkoja att bygga, lite mer fasad att byta, hängrännor och stuprör att fixa samt taklister att sätta upp. Lika bra att samla lite krafter, men främst att ha lagt ner Internet ett tag...


/My

Marie Jensen

Mysigt! Vill ni ha fler lekkamrater och träffa en trogen läsare så är ni hjärtligt välkommen till Bromölla 😉

Svar: Åh! Hinner tyvärr inte denna gång men vi ska ner igen en längre sväng i sommar så kanske då! ☺️ Är ju inte speciellt långt till er isf!! ☺️
My

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress