Pseudomamman

ListNazist

Vad vore livet utan listor? Jag fullkomligt ÄLSKAR listor! Att-göra-, kom-ihåg-, att-odla- och alla andra sorters listor. Livet i punktform där en kan checka av steg för steg är så mycket enklare att ha koll på än livet i virrvarr!


Det är ju så jag jobbar också. Jag tar rapport från natten och sen sätter jag igång med prioritetsordning och checkar av sak för sak så att allt blir gjort och vid rätt tid. Kryss i rutorna, ja jag målar upp rutor efter varje sak så att jag vet när det är gjort. När jag iordningställt läkemedel drar jag bara ett diagonalt streck och när det är administrerar ett till så det blir ett kryss. Exakt så arbetar jag alltså också hemma med saker och ting!

Om två månader fyller jag år. Nu fyller jag varken stort eller jämt så jag förväntar mig inget men det är fyra saker jag önskar mig som nu finns uppskrivet i listform (jag har också i listform saker andra pratar om som dom behöver/önskar sig för framtida födelsedagar/jular osv. Exempelvis redan nu en plan för sambons 40-årsdag om mer än fem år). Vidare har vi en del saker vi behöver ta itu med, bland annat bältesstolen till ettan, kupan på taket vi inte hann byta fasad på förra sommaren, offerten för takbyte, eventuellt ta in offert för utbyggnad osv osv. Sånt där är bra för mig att ha i punktlista då det på så sätt istället för att åka runt i min hjärna kan stå på ett papper jag kan titta på.

Jag har, så länge jag kan minnas, hela mitt vuxna liv använt listor för att ha kontroll på saker. Som student på universitetet var det guld att äga både almanacka, pennor i olika färger samt förmågan att strukturera allt som behövde göras i pappersform. Jag kunde lätt ha två tentor, praktik och flera inlämningar samtidigt. Det hade aldrig fungerat för mig utan en strukturerad plan, en checklista. När sen omtentorna dök upp utöver så kunde det bli kaos ändå, men uppenbart löste sig ju det. Jag har ju min examen!

Sambon kör med noll listor. Han freestylar hela tillvaron. Extremt stressande för mig som på inget sätt gillar att slappna av och flower power go with the flow... Känns livsfarligt för Guds skull!!

/My

Linn

Älskar listor! Utan listor hade jag blivit knäpp!

Svar: Listor ÄR livet! 😂
My

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress