Pseudomamman

Ännu en lista
Vi kan kalla den "10 saker som gör att jag omvärderar beslutet att ha barnen hemma hela sommaren", ja det gör vi. Så kallar vi den!
 
1. Att min bebis ALDRIG får sova. Dom väcker henne HELA TIDEN. Har hon tur får hon ihop 20 minuter, med otur kanske fem åt gången. Och så förväntar dom sig att jag liksom ska kunna leka med dom fastän jag har en gnällig bebis på armen dygnet runt. Jo tjena!
 
2. Röran och förstörelsen. Att jag på en termin kunde glömma hur jävla mycket två barn stökar ut. Märkligt. Jag hinner knappt gå från ett nystädat rum till ett annat innan dom förstört allt, och då snackar vi inte nåt kliniskt rent utan snarare prylar. Förstörelsen? Ptja, ska vi säga att hela sexmånadersfotot på trean är helt mosat? Ja det gör vi, för det är det. Det råkade ju bara ligga uppe på ett bord.
 
3. Ett utspillt glas som jag torkar upp. När det är upptorkat och jag lägger bort alla tillhyggen jag torkat med så spiller den andra ungen ut ett annat glas... Om och om igen i en oändlighet.
 
4. Sura miner. Ettan är så fruktansvärt otrevlig, en kan lätt undra vem han brås på.
 
5. Idiotiska diskusioner så som den häromdagen när tvåan var arg över att vi hade luft inomhus... I say no more.
 
6. Helt onödiga diskussioner så som den häromdagen när tvåan skulle ha vatten men sen inte skulle ha vatten för att jag erbjöd honom vatten försent och inte när han bad om det, vilket han menade skulle vara FÖRE han bett om det.
 
7. Upprepningarna av samma ord; "Sitt stilla", "Nej", "Jag sa nej", "Nej sa jag", "Men lyssna då jag sa NEJ!". "Sluta slåss", "Ta inte saker av varandra", "Nej", "Städa upp efter dig", "NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!" osv osv osv (tänk då på att jag i början av min mammakarriär aldrig använde ordet nej pga har ingen effekt, det har fortfarande ingen effekt men är lätt att skrika).
 
8. Det dåliga samvetet över att vi inget gör och jag bara tjatar.
 
9. All tvätt. Det är hemskt mycket mindre tvätt när dom är på förskolan för att dom där av någon märklig anledning klarar av att gå på toa men hemma bara kissar man lite här och var istället.
 
10. Inte bara treans dagsömn är lidande. Det är ju inte så som att dom tillåter mig att blunda heller när dom istället för att sitta stilla och vara tysta som jag bett dom slåss och skriker istället. Ja just det, och så väcker dom ju trean...
 
/My - utmattad efter snart fem dagar ensam med barnen
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress