Pseudomamman

Kriget med försäkringskassan

För det första är det så surt att ringa dit för att ställa frågor och få prata med en skitsur Pia som faktiskt på riktigt suckar i mitt öra... I alla fall. Pga alla jordens människor sökte just denna instans idag ställde jag mig i kö för uppringning, två gånger, utan att bli uppringd. Kul ställe.

 
Vi försöker alltså planera hösten. Barnens förskoletider och föräldraledighet, jag måste täcka upp SGI efter 28/10 då trean fyller ett helt år. Jag är ju numera heltidsanställd men ska jobba 50% minst till 4/11 2018. Min heltid är på 37h/vecka, 18,5 timmar måste alltså täckas upp med föräldrapenning = 2,5 dagar/vecka. Är jag ledig mer än så behöver jag alltid tänka på att fylla ut. Min nuvarande SGI är skyddad sedan 2012, hade då en årsinkomst på ca 300.000kr. Idag är den betydligt högre på en heltid, men betydligt lägre på en halvtid. Jag behåller gärna min föräldrapenning på lite mer än 600kr/dag...
 
Till hösten tänker inte vi längre bry oss om pedagogernas "krav" på kontinuitet för barnen. Uppenbart var detta väldigt viktigt hela våren (att barnen även var närvarande torsdagar) men att dom skulle vara lediga i mer än 10 veckor (8/6-4/9) DET var så bra så... Kontinuitet alltså inte så viktigt. De ska få längre, men färre, dagar i höst. Vi strider om huruvida dom ska gå måndag till onsdag, eller gå måndag till tisdag för att vara lediga onsdagar (barnen hatar knytteverksamheten som är på onsdagar och var ledsna varenda onsdag pga den) men återgå torsdagar. Jag kommer att jobba varannan torsdag och fredag, och varannan tisdag och onsdag. Som förr. Allt detta ska vara klart i min hjärna innan 1/8.
 
 

Försäkringskassans "på heder och samvete" skrämmer alltid skiten ur mig så jag var helt enkelt tvungen att skriva ett brev (ovan) för att ta reda på hur i hela jag ska fylla i deras fråga om årsinkomst. Jag tycker inte alls att det är solklart vad dom menar och i och med att jag inte minns hur jag fyllde i denna inför treans födsel, vilket var helt onödigt pga fick behålla samma föräldrapenning och SGI som för di andre barnen pga skyddat den med vårdnadsbidraget och föräldradagar, så behöver jag få svar. Nu. Jag behöver svar nuuuuuu! Jag klarar liksom inte av att ha allt detta bollandes in tha brain. Vi räknar ju som idioter för att hinna få ut alla dagar utom 96 (lyxproblem jag vet) på tvåan innan hans fyraårsdag. Jag vill planera allt NU NU NU fram till januari så att vi ser på svart och vitt att det blir rätt, men det går inte att göra innan jag ver hur Försäkringskassan vill att jag anger min årsinkomst. Och sura Pia, hon kunde då rakt inte ge några konkreta svar. Hon sa bara "Jadå vi tänker direkt sänka din SGI och föräldrapenning", men det stämmer inte så länge den skyddas... Så länge jag gör det behåller jag nämligen samma, oavsett om jag tjänat 0kr de senaste 10 åren! Men jag vill inte fylla i fel. Fyller man i fel kan man behöva kriga i eoner av tid för att få rätt ersättning - jag orkar inte det.

 
/My med uppenbara tvångstankar och aggressioner gentemot Pia. 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress