Pseudomamman

"Jag har det värre än dig!"

Ofta fastnar jag och min sambo i någon sorts tävlan om vem som haft det/har det värst. Jag förstår inte varför han ens försöker tävla med mig i just det ämnet för ärligt, detta är en gren han inte kan vinna av flera orsaker:

 
- Sömnbristen:
 
Min sömnbrist startade gravid... Även om han är vaken varje natt i åratal kommer han ALDRIG att vinna. Jag har inte kunnat sova vad jag egentligen behöver sova sedan juni 2012. HUR ska han, han som sover igenom varje amning och hela graviditeterna, NÅGONSIN vinna i denna gren? Han som egentligen enbart behöver störas i sömnen när de stora barnen är sjuka, övrigt aldrig. Tur dom är sjuka ofta, höhö.
 
- Trötthet pga sömnbristen:
 
Han försöker ibland, främst nu när ettan och tvåan också hostar och snörvlar sig igenom dagarna och nätterna. Då säger han saker som "Åh jag har sovit så dåligt, tvåan har hostat HELA natten." samtidigt som han glider ner i sängen igen. Jag brukar kontra med "Jo jag har hört det för det är ju nåt jag också väcks av, PLUS ATT JAG JU AMMAR DIN JÄVLA BEBIS UTÖVER DET SEDAN ÅTTA MÅNADER TILLBAKA!!!". Du brukar han kliva upp igen och gör han det inte så meddelar jag honom orättvisan i att han tror sig vara tröttare än en annan... Han är ju också så himla trött ibland att han önskar sovmorgon, han kliver ju faktiskt upp och går till jobbet "varje" dag. Att jag legat vaken cirkus en timme innan hans klocka ens ringer VARJE dag (på riktigt) det är ju såklart inte sovmorgonsunderlag.
 
- Irritationen på barnen:
 
Okej. Kanske inte en tävlingsgren direkt men jag blir rätt provocerad av att han på en kvart hinner bli lika irriterad som jag efter 12 timmar. Det är inte okej. Lite mer ork måste han faktiskt komma med än så!
 
- Egentiden:
 
Jag ville inte ha ett stort hoolabaloo till midsommar. Jag ville vara själv pga så JÄVLA trött. Han kontrar med att han "aldrig får träffa sina kompisar" - konstpaus - för att sen dra till med att boka pokerkväll och förvänta sig att jag och barnen lämnar hemmet de timmarna.......................................... det finns inte punkter nog. Vet ni när jag var barnfri senast och träffade en kompis? Typ när jag fyllde 30, jag blir 32 i år. Jo! Igår sa han också att han inte ville ha alla tre barn med sig på affären pga blir "så stökigt då". HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! Vart tror han att dom liksom är när jag måste utföra ärenden!?!? Som att jag checkar in dom vid disken likt bagage och sen knatar genom butikerna ifred!
 
 
 
Jag vinner. Finns inte ett ämne i barnfrågan han kan vinna i! Eller jo, flest lästa böcker vid nattning. Där vinner han! Oh ska tipsa honom om ett ämne han faktiskt kan klaga på utan att möta ett gapflabb. Det förtjänar han!
 
/My
Therese

Senast för 20 min sen fick jag höra att jag vet ju att mitt onda går över.....bhahhh. Som om han skulle palla att vara gravid. Tror inte det. Sen att underlivet kan förstöras för evigt tänker han inte på. Han har det värre med sina skador då mitt snart är över. Förstår inte hur dom tänker?

Svar: Dom tänker inte. Helt enkelt :)
My

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress