Pseudomamman

Det är ett mysterium att jag är tjock

Där försvinner min varma macka, en macka jag med omsorg gjort med precis rätt mängd smör och ost på, och det är inte första gången...


Mina barn är helt ologiska när det kommer till mat. Gör jag massor av mat så äter dom en sked/gaffel var och är sen "mätta". Gör jag lite mat ska dom ha mer. Dock inte varje gång så det går inte att se ett mönster - ingen logik. Ofta, mycket ofta, blir jag av med min mat, eller får ingen från första början alls. Jag försöker ju spara pengar och klimat. Det är SÅ synd att slänga mat när jag vet hur jävla många som ingen mat har alls...

Okunniga fetthatare hävdar ju att det är så lätt att vara smal bara man inte äter mer än man gör av med. Kalorier in vs kalorier ut och lätt som en plätt ba! Det är därför ingen är fet i Sverige idag. Ja, eftersom det är så lätt! Gudarna ska veta att det inte är lätt att vara tjock/fet i alla fall. Eh, bland annat pga människor med åsikter som ovan.

Just. Nog pratat om idioter... JAG som mysterium; Jag får aldrig sitta stilla, har aldrig tid att äta och får ibland varken äta min egen mat själv eller mat överhuvudtaget. Trots det är jag tjock, alltså tjock i bemärkelsen att jag inte är mediasmal och har ett BMI som är för högt.

Nu är ju detta med "tjock" inte mitt största problem. Det är inget problem alls annat än att jag inte har råd med nya kläder. Nej. Mitt största problem är att jag verkligen måste kämpa med att inte klappa till mina barn när dom norpar käk från min tallrik. DET är verkligen ett problem. MAN RÖR INTE ANDRAS MAT, eller i alla fall inte min. Ja, om man inte vill riskera att spetsas fast i bordet med en gaffel eller helt sonika bli av med en lem. Men det fattar inte barn för barn fattar inget alls, och jag är deras mor och förväntas därför kunna svälta ihjäl till förmån för mina barn... Well. Jag är inte den sortens mamma kan vi då lätt konstatera. Och nej, jag har inte problem att bli av med mat pga att jag är en tjock glufsare. Jag hade eeeeeeeeeeexakt samma problem när jag hade magrutor, om inte värre då för då hade jag inga barn som testade mitt tålamod, eller mina reflexer, varje dag. Varje måltid.

/My

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress