Pseudomamman

Jullov och kurvor
Den 18/12 (på måndag) går jag på tre veckor föräldraledigt. Tanken är att barnen ska vara hemma och sedan återgå till förskolan 8/1. Igår försov vi oss, ja det går tydligen trots att trean är liten, så vi hängde hemma istället för att lämna barn klockan 10. Medan vi är hemma dyker det upp nyheter om att det både går magsjuka, ögoninflammation och springmask på förskolan... Nej tack tänkte vi.

Förra julen var vi sjuka. Jättesjuka. Ettan och tvåan hade feber som kom och gick, alltså jättehög feber, och trean hade RS. Vi blev ju inlagda nyårsafton. Ingen av oss sov och oron över barnen var enorm. Vi vill inte vara sjuka i år igen. Vi ringde helt enkelt och tog ledigt redan nu. Barnen får kika förbi på Lussefirande på torsdag men det blir inget mer än så. Vi har precis nästan återhämtat oss från förkylningar och jag är fortfarande dålig. Det finns ingen plats för mer sjukdomar så nu tummar vi för att vi får vara friska en hel julhelg och gärna en hel nyårshelg också.

(null)

Vidare sprang vi till BVC med trean som inte gått upp i vikt nog bra, hon har rasat en hel kurva. Liten extra koll bara efter lite extra fett i maten. 200 gram upp på två månader. Fortfarande inte hämtat upp sin kurva men är ju välmående. Det som däremot inte var bra ändå är att hennes längd också glider nedåt i kurvorna. Längd är en viktig parameter och nu när den också dalar blir det väl bra med ett läkarbesök. Trean är nämligen lika stor, eller liten, som en medel 10/11-månaders. 13,5 månader gammal stämplar hon in på 8800gram och 72cm. Ingen bjässe direkt.

Vad som talar emot att det finns ett problem är hennes utveckling. Hon pratar, klättrar, springer, kan hoppa genom att faktiskt lyfta från marken och landa på fötterna. Hon hittar kroppsdelar och äter själv med bestick. Hon dricker ur vanliga glas, går upp och ner i trappor (grinden är borttagen och inte använd på länge) och hon förstår instruktioner; Hämta skorna, vi ska byta blöja (då springer hon arg åt andra hållet), stoppa munnen, sitt ner, kom, lägg tillbaka, det är skräp, hämta skorna osv osv.  Hon försvarar sig när bröderna eller andra barn tar saker av henne. Hon visar svartsjuka när jag myser med andra barn eller hennes bröder. Hon sover på natten, sover på dagen och dansar hela dagarna. Det finns liksom inget att ta på annat än dalande kurvor som tyder på att hon inte mår bra. Så det blir en träff med läkaren så får denne avgöra vad vi gör framöver. Hon, trean, är kanske bara liten helt enkelt... Vi får se.

Vi tummar för en vit jul i friskhetens tecken. Nu under vår ledighet ska vi besök biblioteket och säga hejdå till öppna förskolans värld för terminen. Det är julfiranden och avslutningar på gymnastiken för tvåan. Idag är det kör med ettan där det ska sjungas för di gamle på mitt jobb så jag ska springa förbi några boende jag lovat att bjuda med så dom får se mina barn. Jag ser fram emot denna jul.

God Jul på er!
Ulrika

så fint att kunna ta ledigt när det passar hela familjen bäst, det saknar jag med från när jag studerade, att kunna anpassa mig mer efter familjelivet.

Svar: Ja det är riktigt lyxigt. Tyvärr åkte vi på förkylningar ändå men förhoppningsvis inget mer än så :)
My

Krister

http://www.viforaldrar.se/artiklar/mammorna_hindrar

Svar: Hej Krister. Din artikel är över 10 år gammal och åtskilliga fler har kommit efter det. Jag förstår inte din poäng? Framför allt inte riktad till någon som tar färre föräldradagar än den manlige partnern i familjen ☺️
My

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress