Pseudomamman

Tigermamman

Är det nåt jag gjort bra sedan barn ett och trots förlossningsdepression så är det att skydda mina barn, mina bebisar. Hell, en stor del av min depression handlade ju just om att jag var rädd/orolig över att INTE skydda min bebis från mig själv. Jag är en fucking Tigermamma. Jag skalar inte av en enda sekund av mig när det kommer till beskydd. Nåt som idag slog slint...

Så här sitter jag nu och gråter över mina egenskaper som Tigermamma. Tvåan knuffar trean. Han knuffar henne så hårt att hon flyger. Hon med sina knappa 8 kilon mot hans 13 kilon. Hon som inte kan stå ordentligt utan att hålla i sig och han som tar kraft, all kraft han har, för att knuffa henne för att hon försöker resa sig mot den lekbil han sitter på - hon som ÄLSKAR bilen och ÄLSKAR allt hennes bröder gör. Som en vante for hon genom rummet och jag... Jag flög i taket. Varenda propp i huvudet gick. Har jag varit arg för var detta INGET i jämförelse och hade det inte varit olagligt, eller i alla fall setts på som riktigt illa, hade tvåan fått sova utomhus inatt.


Tvåan har nog aldrig vart så rädd för mig som idag. Jag hann dock inte, där och då, reflektera över det. Ettan var den som fick trösta honom. Ettan som trots att han verkligen hatar att somna utan förälder självmant gick in till den förpassade tvåan för att hålla honom sällskap när han hulkade sig själv till sömns med tårarna rinnande. "Mamma tvåan är ensam. Jag går dit". För mig tog det närmare fyra timmar att lugna ner mig. Beskyddarinstinkten över trean ligger alltså hästlängder över de jag har för tvåan? Eller? Kanske det bara är det sjuka i hans handling som gjorde mig så chockad, så jävla arg?

Oavsett var det inte bra... Ettan är 4,5 år liten. Han ska inte behöva trösta sin bror, eller för den delen se till att broderns tänder blir borstade. Jag ansåg det dock bäst att jag inte satt med en tandborste i tvåans mun just där och då... Och nu sover han så vi kan inte heller prata om det. Skit också. Dubbelskit med tanke på den enorma bulan trean numer har på bakhuvudet pga sedvanligt tungt huvud som såklart alltid träffar marken först.

Herregud...

/My

EA

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress