Pseudomamman

Nu börjar det likna nåt!

Höstterminen har dragit igång. Vi kick-startade med öppna förskolan och såklart de EVIGA frågorna och påståendena om hur viktigt det är att vi skolar in trean nu i höst, senast i vår. Snark, snark, snark.... Varenda terminsstart är det så. Man sitter där med sin bebis liksom och ska börja samtala inskolning.


Barnen ska var lediga till 4/9 så vi har några veckor på oss att hänga bara jag och dom, som förr. Vi ska vara på öppna, åka till museum och träffa vänner. Vi ska också börja inhalera kortison så att vi, när vi blir sjuka (för det blir vi) redan är redo och kanske kanske kanske slipper åka in till akuten med trean. Kanske. Jag ska inte påstå att jag längtat efter detta, vardag med jobb och massa måsten, men jag ser det inte heller som något negativt och tråkigt. Jag trivs med vår vardag också. Framför allt vår vardag med barnen hemma, det är sjukligt långtråkigt utan ettan och tvåan MEN dom ska vara på förskolan. Dels finns inte väldigt många barn i deras ålder utanför förskolan och dels orkar jag inte vara den där supermamman som hittade på saker varje dag (även om just varje dag inte behövs).

Imorse gjorde jag det jag är van vid. Kollade vädret (så jag vet vad jag behöver ha med mig i klädväg åt allihopa), ordnade matlåda (är ofta borta över lunch), packade mellanmål, tog fram ombyten (minst två per unge pga några glömmer gå på toa ibland, ofta) och rotade rätt på lås till vagnen, babymonitor och våtservetter (svårt att pricka bajs i toaletten borta ibland). Off we went jag och di tre musketörerna. Jag glömde våtservetterna på bordet, tog inte med kläderna jag skulle ge till vännen och missade det där med att bestick är bra om en ska äta ris ute... Men det löste sig och jag menar - det är dag ett. Jag hinner nog få till mitt packande helt rätt igen sen! Jag börjar i alla fall känna igen min vagn numer. Helt fullproppad med saker, och fler blir det allt eftersom säsongen ändras. När jag sen ska ha med fodrade regnställ, stövlar och vinterkläder blir det nog en vagn till att släpa på! Typ. HUR klarar man sig utan vagn sen!?


Det var roligt. Vi har haft en bra dag och jag har även planerat höstens alla tider klart åt barna. Nåt har hänt med vår kommunikationsapp till förskolan, min sambo kommer inte längre in så jag fick äran att glida in och fixa. Jag hatar sånt. Jag förstår knappt appen. Vi är redo för hösten och glädjande nog har trean "sagt" sina första ord vi förstått: "Titt-ut". Fast hon sa mer "nAnA" men med tanke på att hon samtidigt gömde sig bakom ett kuddfodral gör ju att vi såklart förstår precis vad hon menade!


/My


Marie Jensen

Jag vägrar skrota min dubbelvagn fast minsta är snart 2 1/2 enbart för allt man behöver asa med sig! Plus att de större har fortfarande en tendens att få bryt ibland och vägra gå.. Men vi har även en hopfällbar skrinda som är toppen att ha med vid utflykter 🖒

Svar: Jag vet liksom inte vad man ska göra alls av alla saker sen? Skrinda blir väl grejen ☺️
My

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress