Pseudomamman

Vet barn?
Det finns olika scenarios i mitt liv där jag undrar, verkligen funderar över, om barnen vet nåt som jag inte vet? Om de liksom har övernaturliga krafter, tankeläsning. Eller nåt. Några av dessa scenarios har varit när jag tänkt onda tankar och mina barn tittat på mig så som att de ser rakt igenom mig... När ettan var bebis exempelvis. Här är några andra:
 
  • Barnen leker ihop jättefint så jag passar på att gå på toa. Sekunden saker börjar hända på toaletten, ni vet när man bara inte kan resa på sig och springa, så utbryter tredje världskriget mellan mina barn. Varenda gång. Alltså. Varje. Gång. Det är EXAKT samma som då jag behöver duscha.
  • Barnen tittar på film på TV, äter chips och dricker juice (vi lever fortfarande i helg-schema) och jag tänker att det är ju en bra idé att byta gardinerna i köket då. Jag börjar rodda med det och allt går smidigt. Precis, alltså exakt, när jag står med gardinstången balanserandes i fästet och det andra delen i min hand och har lite delar i munnen och gardiner hängandes överallt medan jag balanserar på bordet som jag inte alls är övertygad om ska hålla min vikt så skriker ettan så som att jorden nästan går under. Han kommer in till mig och står och vrålar nåt osammanhängande om att tvåan hällt ut juice i soffan - som att det är nåt nytt liksom, nåt akut. Och grejen är den att han bara slutar inte. Jag kan inte svarar för att jag har saker i munnen och han borde ju se att jag ser ganska upptagen ut men nej. han ger sig inte. Jag blir så förbannad att jag spottar ut det jag håller i för att skrika åt honom att vara tyst. Blev han tyst? Nej.
  • Barnen är uppe på sitt rum och leker och har lekt i närmare en timme. Jag tänker att jag ska ta med mig lite av de pärlplattor vi gjort och hänga upp i deras "fönster" (de har balkongdörrar men ingen balkong), för jag menar - de leker ju så bra ihop. När jag sedan står med pärlplattor, snören och en sax balanserandes på en liten barnstol som definitivt inte är byggd för över 80kg kvinna så sätter de igång... Slåss, vrålar, kastar saker, spottar, gråter, svär och har sig.
Vad är grejen? Har de övernaturliga krafter? Vet de liksom att just nu, även vid tillfällen då de inte ens ser mig, är mamma upptagen så då passar vi på att bete oss som två testosteronstinna anabolasnubbar på krogen? Som två ilsket dementa små tomtar på speed?
 
/My
Anonym

Barnen vet! De har alla övernaturliga förmågor att känna på sig när föräldrarna allra minst vill att de ska vakna, bajsa, skrika eller liknande😃

Svar: haha! Jag visste att jag var på rätt spår där!! :D
My

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress