Pseudomamman

Växtvärk och jobb = no good
Det slår liksom aldrig fel. Barnen sover som små grisar varenda natt, förutom natten inför en arbetsdag för mig. Ettan har vad vi tror är växtvärk och tvåan är... Tvåan.

Det är andra gången han nu vaknar ledsen och har "ont i benen". Han tar sig över knät och vid fotleden, båda tillväxtpunkter. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra för att hjälpa. Den med tips får gärna lämna dessa här! Inatt körde vi massage, i två timmar mellan midnatt och 02... Sedan somnade han äntligen om, och har idag behövt sova en stund på dagen för att orka. När han somnade började tvåan snurra och prata om sin mamma, bröst och böcker. Han var nära att få sova utomhus ett tag. 06:45 ringde klockan, men jag var redan vaken innan. Är jag trött förstår jag att ettan varit trött och är tacksam över att han kunnat lägga sig med pappa och lillebror i sängen för återhämtning strax innan lunch. VAB hade lätt tagits för en sådan natt i vårt hem.


Jag tänker vetekudde att värma. Alvedon är ju super för sånt men det är också en toppenbra medicin att förstöra sin lever med så tar gärna det i sista hand. Någon sa silver under madrassen men tror inte det är för växtvärk (måste googla sen).

Men. Det gjorde inte så mycket att jag var trött. Idag mötte jag en av de nyanställda syrrorna och herregud vad jag kände mig kunnig på mitt jobb plötsligt! Nu är inte jag den enda som är helt vilse och livrädd, och snart kommer en till! Riktigt skönt att inte vara ensam och på det också faktiskt nu vara en som kanske ändå kan nåt och får frågor. Häftigt. Jag var tryggare på arbetsplatsen redan innan men detta var en skaplig boost, höhö. Snart är det dags för utbildningar och mer ansvar. Det ska bli spännande. Jag har också nu fått min andra lön, pengar vi bara kan stoppa på sparkontot för det är pengar vi inte "behöver" för överlevnad. Att bygga upp sparandet efter åren hemma med barnen känns riktigt bra, en blir inte direkt rik hemma trots att det är där jag arbetar som hårdast.

I nästa vecka får jag veta bra mycket mer om min framtid på jobbet än jag ver idag - att jag är anställd i tillsvidareform är redan klart.

/My
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress