Pseudomamman

Notis
Ni är några som fått för er att det på nåt fiffigt sätt skulle omvandla mig att länka till Skolverkets fantastiska text om hur viktig förskolan är för barns utveckling... Asså kom igen!!
 
Jag säger inte att ett barn inte utvecklas på förskolan. Jag säger INGET om förskolan alls faktiskt.
Jag säger att barn faktiskt även utvecklas utanför förskolan - exakt lika bra som andra 1-åringar och 2-åringar. Till och med 3- och 4-åringar. Mina är hästlängder före andra barn inom en mängd utvecklingsområden för er oroliga som behöver lugnas. Det jag skriver finns det forskning på. Förskolan är icke nödvändig för ett barns utveckling och inbillningen att den så skulle vara är det och enbart det jag pratar om och alltid pratat om. Varken mer eller mindre.
 
Att det sedan i skolan en tid märks att ett barn varit hemmabarn (då snackar vi barn som är hemma till skolstart vilket är helt irrelevant för mina kommer så inte vara) stämmer, den skillnaden är dock sedan utsuddad och hemmabarn gör exakt lika bra och dåliga resultat ifrån sig som andra barn. Jag är inte speciellt oroad och med tanke på att det bara är 5% utanför förskolan borde inte heller ni oroa er (och ändå rasar PISA-resultaten och fler och fler ungdomar mår psykiskt dåligt...).
 
Det finns inte nåt ni kan länka till i ämnet som jag inte redan läst så sluta genast. Jag är helt ointresserad då det är EXAKT detta jag ber om att få slippa gång på gång. EXAKT er inställning är det som hos psykologen gjorde mig ledsen. Uppenbart behöver dock några av er läsa lite mer om barns utveckling, behov och vad separation från anknytningspersoner kan innebära...
 
Nej - ni är inte alla publicerade för det är helt ointressant för mig just nu. Jag har noll intresse av att diskutera förskola - jag belyser ett fenomen.
 
Hur fan kan ni anse det dåligt att mina barn får vara hemma sina tre första år? Så pass dåligt att ni hellre stressar oss att skola in med propaganda ni inte ens provar vara källkritiska till än låter oss ha det lugnet i livet.
 
Ge er.
 
Tack.
 
EDIT, svaret till Anna skulle inte inkludera henne till en av dessa mindre trevliga människor som svarade på tidigare inlägg:
 
Och detta föll bort Anna: Jag mår inte dåligt av att mina barn är hemma (det har vi löst genom att dela 50/50 från nu vilket är nämnt i bloggen tidigare) och mina barn mår inte dåligt av mig, psykologen ska akta sig noga för att insinuera sådant - vilket han inte gjorde utan han bara meddelade att barn behöver förskolan för att "lära sig bete sig och så" vilket är gravt felaktigt för det första och helt off topic för det andra. Mina barn (ffa min etta) hade däremot mått sjukt dåligt av att skolas in, det är därför de är hemma och det går långt ifrån någon nöd på dem som varje dag får vara med nån av oss och utforska världen i sin alldeles egna takt.
Anonym

Tur att inte förskolan är en förutsättning för barns utveckling😃 Om så vore fallet skulle ju alla miljontals barn som växer upp i delar av världen där förskola är ett okänt begrepp, ha problem i sin utveckling. Och så är ju inte fallet! Härligt att ni "går er egen väg"!

Svar: Typ så ja.... Tack ❤️
My

Natalia

Mina barn har/kommer skolas in för att jag behöver det (ohälsa av diverse slag) Men du vet vad dina barn bäst behöver. Jag förstår inte grejen, du gör som du vill andra gör det som passar dem. Finns ju inte en sanning. Tycker det var dålig av psykologen att säga sådär, ska väl hen skita i. Tror det handlar om att folk är lite otrygga och därför blir oroliga när någon i gör tvärtemot. Fortsätt göra som DU vill. Kram

Svar: Jag tycker inte ens att man ska behöva försvara/förklara varför man skolar in eller inte skolar in, ja - om det inte handlar om att man vill berätta av någon orsak. Man ska bara få göra som man vill, utan omvärldens krav på långtgående analyser om varför. Behöver man som inskolande försvara sig så som jag upplever att vi måste försvara oss? Det är riktigt dåligt av psykologen och jag ska faktiskt fråga hen vad hen menade när vi ses nästa gång, förtydliga att jag inte har nåt behov av att bli av med mina barn för välmående. Kramen
My

Anna

Nu tolkar du in lite felaktigt i det jag menade. Jag ser inget fel i att vara hemma med sitt barn. Absolut inte. Men ville visa på att förskolan inte alls är hemsk i alla lägen. Och jag påstod inte att du var dålig för dina barn eller att dina barn var dåliga för dig, utan i välmening att om du mår dåligt få avlastning, kanske det skulle hjälpa. Men jag är inte psykolog och jag bara funderade om det var så din psykolog kunde ha menat. Men att du hugger direkt utan att fråga mig känns tråkigt för det var inte det som var meningen alls. Utan ville snarare försöka skapa något positivt. Men tyvärr togs det inte emot på det sättet.

Svar: Jag har aldrig någonsin hävdat att förskola är nåt hemskt så att påpeka det för mig behövs inte. Svaret om att jag inte mår dåligt pga mina barn var mer menar mot att svara på varför psykologen inte ens borde ha pratat om det och än mer påpeka hur off topic han är. Anledningen tillagt jag svarade dig i detta inlägg är för att din kommentar var den enda jag publicerade och alltså därför också förstod att du inte alls menade nåt illa utan försökte vrida på psykologens ord till nåt positivt. De inlägg jag inte publicerat är de jag vänder mig till i detta inlägg, svaret till dig är en sorts klausul. Hoppas du förstår mer hur jag menade nu.
My

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress