Pseudomamman

Mammalyx!
Och nu åter till livet:
 
Jag verkligen älskar mina barns farföräldrar. Tvåan är på ett sjuhelvetes humör och ettan spär på det genom att slåss och bråka, så som syskon gör. Jag var i grovt behov av att göra någonting åt mitt hår. Mitt orangea hår med bimboränna deluxe (bimboränna = mörk utväxt i blekt hår) med frisyr liknande en Afghanhund. Jag fick barnvakt under min klipptid och sedan när den var klar så hade farmor och farfar kommit överens om att mina barn inte bara kunde stanna där för dagen utan också för natten och även hela nästkommande dag (sambon och jag jobbar). En änglakör sjöng i mitt huvud!
 
Inte bara fick jag alltså ny frisyr och ny hårfärg utan också barnfri helg! Det enda problemet med barnfri helg är att jag står helt handfallen och inte vet jag ska göra. Jag tänker på allt jag borde göra som jag annars inte kan: Sortera garderober, gå igenom vinden, dammtorka vitrinskåpet, gå igenom badrumslådan (alltså den är helt sjuk!), städa duschen, köra bort sopberget i garaget............. Men jag vill inte. Och så känner jag mig lat och skyldig. Som att jag borde ta tillvara på tiden mer, som en skurk! Någon annan med samma problem?
 
 

/My

Astrid

Satt en timme i fredags när båda barnen sov och bara slösurfade. Blev jätteirriterad på mig själv sen - både diskmaskinen och skolboken väntade på mig! Men jag tror det gav mig ork till mina barn sen, så det fick vara... Men ja, jag blir likadan. Det är ju märkligt - man borde ju fatta att man är HELT SLUT efter mer än 15 min med barnen men vila tycker man är helt galet.

Svar: Alltså egentligen ÄR ju det bästa att man bara sätter sig ner och stirrar in en vägg liksom.... Jag kan inte förstå det dåliga samvetet/missnöjeskänslan med att man en stund gör inget! Både den och att jag inte fått nåt gjort irriterar mig 🙈
My

Kristina

Exakt likadant här! Jag känner alltid att jag måste fixa alla de saker som jag inte har hunnit eller orkat sedan barnen kom. När sen barnen kommer hem så är jag alltså helt slut för att jag har försökt styra upp i kaoset här hemma. Jag brukar dock vara duktig på att låta mig själv vila på kvällen efter läggdags. Hemarbetet försöker jag göra medan barnen är vakna och till viss del involvera dem. Tvätta gör jag dock ofta på kvällen för vi har få andra möjligheter att ha tvättid.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress