Pseudomamman

De som hyllar oss mest
De flesta är som jag nämnt sjukligt och obehagligt negativa till att mina barn inte är på en förskola. En del är på nivå "Kan man vägra den?" och en del är på förskolemaffians nivå "Barn måååååååååste ha förskolan för att bli noooooooormala människor!" och missar helt att normala människor faktiskt är ganska tråkiga för det första och för det andra ett väldigt luddigt begrepp. Men det finns faktiskt också de som hyllar oss!

FÖRSKOLEPEDAGOGER!! Och varenda en av dessa som på nåt sätt erkänner att väldigt små barn mår bäst hemma och så borde få vara vill jag ha till mina barn. Varenda en som verkligen tror att deras insatser för ettåringar runt i landet är avgörande för denne ettåringas normala utveckling är jag livrädd för... Det är uteslutande nästan enbart pedagoger som ba "Men så skönt!" och "Gud så bra!" och "Fantastiskt att dina barn får utvecklas i sin egen takt" osv osv. Sedan är det få med uppenbara brister i sin utbildning som propagerar för fler ettåringar på förskolan! Säger pedagogerna på de förskolor vi ska besöka ett enda ord om hur fantastiskt bra det är att små barn skolas in kommer den snabbt falla bort. 

Den äldre generationen. Fan vad de ångrar att de inte spenderade mer tid med sina barn istället. Jag har jobbat  minst sju år (svårt att minnas bakåt) med våra äldre på olika sätt och tro mig, ingen ligger på dödsbädden och är lycklig över att de inte tog sig tid medan barnen var små. Och vi kan det - så vi tog den och tar den och kommer att forsätta så långe vi kan.

Yngre människor. Alltså de som ännu inte skaffat barn. De är få runt just oss men de vi stött på är enormt positiva. Lite "screw ekorrhjulet" på dem.

Invandrade kvinnor och män med en kultur där man tar hand om sina barn.


Hemmaföräldrars nätverk kryllar av pedagoger som ba "tänker aldrig ha min unge på förskolan" just för att de vet. Sedan skiljer sig ju förskolor åt. Vi siktar inte direkt på den med störst barngrupper och lägst antal pedagoger....

/För lite positivitet
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress