Pseudomamman

5 dagar and räknar vidare
Om min cykel är 28 dagar är mensen med idag fem dagar sen. Jag vill dock minnas att jag i försöken att bli gravid med ettan kunde ha 40 dagar mellan mens och mens... Så vem vet egentligen?

Jag är illamående. Det spänner i brösten. Magen fungerar sisådär. Ja, allt sånt där en kan ha gravid men också precis allt det där jag också har innan mens. Så vem vet egentligen? Det jag däremot trodde att jag visste - alltså att jag aldrig ville ha mer barn igen - det verkar inte stämma.


Tvåan nio månader. Kunde gå, klättrade och slogs redan då med sin bror.

Efter besök på Vårdcentralen idag köpte jag ett graviditetstest bara för att kolla. Vi behöver veta tidigt för att snabbt kunna göra abort var min tanke. Jag gjorde testet som snabbt visade sig vara negativt. Och vad hände? Jo... Jag blev besviken. Faktiskt. Trodde jag aldrig, och jag är ännu i chock. Jag vill alltså ha ett tredje barn? Inte bara i känsla, skrivit om det förr, utan faktiskt på riktigt. Min sambo vill det inte. Och genom att lyssna på mina två barn slåss just ni vill jag det inte heller, graviditet, förlossning, föräldradagar, minst två år till på en inkomst... Bah. Nej.

Men ändå. Besviken.

/My
Kristina

Här hade vi ett liknande scenario. Hade sex för första gången på över två år (åh, hjälp! men det är en helt annan historia...). Körde med kondom men den gick sönder. Vi resonerade att "Jaha, vi kan möjligen ha gjort barn nr 3. I så fall tar vi hand om det barnet också." Jag upplevde dock mest en lättnad när mensen kom och konstaterade att jag är kanske klar med barn. Lämnar det dock öppet något år till tänker jag och sparar det mesta av bebissakerna. Just nu ser jag mest fram emot att den yngste ska utveckla sitt tal för både han och jag är väldigt frustrerade på den icke-fungerande kommunikationen. Sen ser jag även positivt på att barnen blir äldre så att sjukdomarna blir färre.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress